Оточення нардепа-«регіонала» розпиляло 51 мільйон на притулок для тварин, храм, лікарню і пам’ятники
08.01.2014   //  

ТОВ «Білтек Буд» у грудні отримало будівельні підряди у Києві на 50,54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Будівництво «Центру захисту тварин» на вул. Автопарковій у Дарницькому районі коштуватиме 29,80 млн грн. Це на 3 млн грн. більше від затвердженої головою КМДА Олександром Поповим кошторисної вартості будівництва. При цьому на тендер подавало заявку ТОВ «Бориспільсільбуд», яке пропонувало виконати роботи за 24,96 млн грн. Однак дешевшу заявку було відхилено через відсутність деяких довідок. У тому числі довідки про те, що банк, який надав фірмі банківську гарантію для участі у тендері, не є банкрутом.

Ремонт приймального відділення міської лікарні швидкої допомоги під розміщення відділення невідкладної допомоги коштуватиме 10,48 млн грн. На цей тендер подавали заявки фірми «Комсервісжилбуд» і «Мосбуд» вартістю 1,01 і 10,00 млн грн. відповідно.

Ще 4,38 млн грн. коштуватиме будівництво комунальних інженерних мереж з подальшим підключенням до храму Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви Московського Патріархату на проспекті Академіка Глушкова, 11.

Також 5,88 млн грн. «Білтек буд» отримав на створення Алеї Воїнської Слави в Парку Вічної Слави. Як повідомляли «Наші Гроші», ці гроші було виділено на встановлення пам’ятників, які частково вже були встановлені ще до тендеру і їх урочисто відкривав прем’єр-міністр Микола Азаров.

Власником фірми «Білтек Буд» є Валентин Шейко. Компанію зареєстрували у квітні цього року зі статутним фондом 1 500 грн.

У 2006-2009 р.р. Валентин Шейко був співвласником фірми ТОВ «Ренесанс Інвест». Разом з ним в цей період до складу засновників входив Андрій Євгенович Лаврінець.

Свого часу за однією адресою з останнім був зареєстрований Сергій Євгенович Лаврінець, котрий наразі є співвласником ТОВ «Саарланд буд інвест» – єдиного конкурента «Білтек Буд» на цих тендерах.

Другим співвласником «Саарланду» є депутат Жмеринської міської ради (Вінницька область) Борис Колотинський. Останній також є одним з засновників благодійного фонду «Поділля-ХХІ століття» (Жмеринка) разом з Наталею Домбровською та Валерієм Кушером. Почесним президентом фонду «Поділля-ХХІ століття» є колишній мер Жмеринки Віктор Жеребнюк, який з 2010 року очолював Деснянську РДА у Києві. У 2012 році Жеребнюк виграв мажоритарні вибори по округу у Жмеринці і ввійшов до фракції Партії регіонів.

Раніше в тендерах фігурувала компанія зі схожою до переможця назвою – ТОВ «Білтек». Наразі його власником є Олексій Липка, але до березня 2011 року фірма належала згаданому вище Сергію Лаврінцю. Офіційним контактним телефоном фірми, згідно з даними ЄР, є (044) 58 11 205. Цей же номер вказаний як контактний для «Саарланд» у протоколі розкриття пропозицій нинішніх торгів.