Попов відписав оточенню нардепа з Партії регіонів 6 мільйонів на пам’ятники, вже урочисто відкриті Азаровим
17.12.2013   //  

алея славиКП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт» КМДА 10 грудня за результатами тендеру клало угоду з ТОВ «Білтек Буд» на створення Алеї Воїнської Слави в Парку Вічної Слави за 5,88 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про першу чергу будівельних робіт, яка передбачає встановлення на алеї 14 пам’ятників. Майданчики й мощення по периметру пам’ятників має бути з граніту. Матеріал бюстів – бронза, висота – 74 см, висота вхідної стели – 1,38 м. Написи на фронтальному фасаді постаментів віділлють з бронзи, а на бокових фасадах викарбують на граніті.

Роботи фінансують з місцевого бюджету, завершити першу чергу повинні до кінця наступного року.

алея слави 2Разом з тим, як повідомлялося раніше, частина бюстів на алеї була встановлена місяць тому, ще до підписання угоди з підрядником. Так, 5 листопада прем’єр-міністр України відкрив два погруддя – генералові Івану Черняховському і маршалу-танкісту Павлу Рибалці. Ще раніше, у вересні, той же Азаров відкривав пам’ятні знаки керівникам партизанського руху Союзу Сидору Ковпаку та Олексію Федорову. Окрім того, на той момент уже були встановлені погруддя льотчикам Григорію Береговому і Ахмет-Хану Султану – їх Азаров відкривав у травні цього року.

Хто виконував роботи зі встановлення тих пам’ятників – не повідомлялося. Загалом до кінця наступного року у складі пам’ятного комплексу мають встановити 40 пам’ятних бюстів.

Власником фірми «Білтек Буд» є Валентин Шейко. Компанію зареєстрували у квітні цього року зі статутним фондом 1 500 грн. Тендер фірма виграє уперше.

У 2006-2009 р.р. Валентин Шейко був співвласником фірми ТОВ «Ренесанс Інвест». Разом з ним в цей період до складу засновників входив Андрій Євгенович Лаврінець.

Свого часу за однією адресою з останнім був зареєстрований Сергій Євгенович Лаврінець, котрий наразі є співвласником ТОВ «Саарланд буд інвест» – єдиного конкурента «Білтек Буд» на цьому тендері.

Другим співвласником «Саарланду» є депутат Жмеринської міської ради (Вінницька область) Борис Колотинський. Останній також є одним з засновників благодійного фонду «Поділля-ХХІ століття» (Жмеринка) разом з Наталею Домбровською та Валерієм Кушером. Почесним президентом фонду «Поділля-ХХІ століття» є колишній мер Жмеринки Віктор Жеребнюк, який з 2010 року очолював Деснянську РДА у Києві. У 2012 році Жеребнюк виграв мажоритарні вибори по округу у Жмеринці і ввійшов до фракції Партії регіонів.

Раніше в тендерах фігурувала компанія зі схожою до переможця назвою – ТОВ «Білтек». Наразі його власником є Олексій Липка, але до березня 2011 року фірма належала згаданому вище Сергію Лаврінцю. Офіційним контактним телефоном фірми, згідно з даними ЄР, є (044) 58 11 205. Цей же номер вказаний як контактний для «Саарланд» у протоколі розкриття пропозицій нинішніх торгів.