Ізмаїльський порт примудрився розпиляти 1,7 мільйона на мазут між фірмою і її ж засновником
15.12.2013   //  

ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт» 4 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Весус» на  постачання мазуту на 1,72 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 5 750т мазуту марки М-100 (зольний мало сірчистий) і стільки ж М-40, по однаковій ціні – 6 900 грн./т (з ПДВ). Отримати мазут порт повинен до кінця поточного року. Доставкою  займається постачальник.

Це значно дорожче, аніж ціни гуртових постачальників по всій Україні. В Одесі  М-100 продають по 5 300 грн./т. (з НДС), у Києві по 5 800 грн./т. (з НДС), в Житомирі – по 6 650 грн./т (з НДС).

Окрім того, нагадаємо, наприкінці листопада «Київенерго» уклав угоду на постачання такого ж М-100 по ціні 6 131 грн./т.

З грудня 2010 р. власницею херсонської фірми «Весус» є Олена Володимирівна Селіванова. Разом з тим, засновував цю компанію наприкінці 2007 р. херсонець Юрій Григорович Юхненко. Цей же Юрій Юхненко в якості приватного підприємця був єдиним допущеним до участі конкурентом «Весусу» на нинішньому тендері. Третій учасник був відхилений за невідповідність по техобладанню та неправильно оформлені документи.

За даними nomer.org Юрій Юхненко раніше був зареєстрований за однією адресою з Оленою Володимирівною Юхненко. Там же був приписаний і Володимир Юрійович Селіванов, який значиться як власник ще однієї фірми, де директором є Юрій Юхненко – це ТОВ «Нюнеб».

За даними «ВДЗ», компанія «Весус» почала вигравати тендери в серпні 2010 р., за цей час отримала замовлень на 12,52 млн грн.

Юрій Юхненко як підприємець минулого року виграв тендер на постачання запчастин маріупольському порту на 2,24 млн грн.