Будинок за 107 мільйонів нахабно розпиляли на користь зятя Звягільського
11.12.2013   //  

Комунальне підприємство з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Спецжитлофонд» м.Києва 2 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Інтербіс» на будівництво житлового будинку по вул. Теремківській, 3 за 107,11 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будинок зводитимуть не з нуля: будівництво розпочали ще у 2007 році, наразі готові фундамент, ростверк, стіни, перекриття, колони та пілони підвалу та першого поверху. За результатами обстеження 2011 р. стан конструкції визначено як задовільний, з можливістю використання за умови усунення дефектів та пошкоджень.

У будинку на 23 поверхи передбачено 295 квартир: однокімнатних – 228; двокімнатних – 44; трикімнатних – 23. Загальна площа квартир складатиме 14 126,8 м². Висота поверху 3 метри, планування передбачає підсобні приміщення, лоджії та балкони.

У підвальному поверсі будинку загальною площею 399,1 м² розташують офісні приміщення  (87,4 м²), приміщення побутового обслуговування (149,7 м²), магазин непродовольчих товарів (142,9 м²), приміщення дільничного інспектора (19,1 м²)

Окрім того буде обладнана автостоянка на 14 машино-місць для тимчасового зберігання автомобілів, дитячий та спортивнйи майданчики, майданчик для вигулу собак.

Будинок має бути готовий до кінця березня 2015 р., фінансування надане з державного бюджету.

Власниками фірми «Інтербіс» є дві компанії. Основна частка належить швейцарській «Меткоал С.А.» (99%) народного депутата від Партії регіонів Володимира Вечерко, зятя Юхима Звягільського. Сам Вечерко особисто входив до складу засновників «Інтербісу» до кінця 2006 р., потім фірму переоформили на Стеллу Юхимівну Вечерко, дочку Звягільського, у 2010 вона зі складу власників вийшла.

Решта 1% «Інтербісу» наразі має ТОВ «Компанія з управління активами «Реді-Інвест», якою володіють Тарас Наконечний і ТОВ «Слон» Сергія Збариха.

Директором фірми «Інтербіс» є Віктор Подоляк, депутат Амвросіївської районної ради (Донецька обл.) від Партії регіонів.

За останні п’ять років «Інтербіс» виграв тендерів на 124,50 млн грн. Таким чином нинішнє замовлення на добудову будинку – єдиний масштабний державний підряд фірми за вказаний період.

Єдиним конкурентом «Інтербісу» на цьому тендері було ТОВ «Голосієво Житлобуд», яке програло з мінімальною різницею в півтори тисячі гривень або ж 0,0013%. Одноосібним власником фірми є той самий «Реді-Інвест». За даними «ВДЗ» останні п’ять років ні «Голосієво Житлобуд», ні «Реді-Інвест» жодного тендеру не вигравали.

голосієво інтербіс