В СБУ передано матеріали на спаринг-партнера Юри Єнакіївського, який отримав від шахтарів 6 мільйонів за невиконані роботи
06.12.2013   //  

Державне ПАТ «Лисичанськвугілля» перерахувало фірмі «Промтехпоставка ЛТД» 6,4 млн грн. за капітальний ремонт гірничошахтного обладнання, який фактично не здійснювався. Про це повідомляє Державна фінансова інспекція.

Фірма мала відремонтувати 125 одиниць секцій механізованого кріплення 3КД-90ТЛ згідно з угодою від 29 жовтня 2012 року вартістю 6,4 млн грн.

Матеріали ревізії передано УСБУ в Луганській області, про її результати поінформовано прокуратуру Луганської області, УДСБЕЗ ГУ МВС України в Луганській області, Лисичанський МВ ГУ МВС України в Луганській області.

ТОВ «Промтехпоставка ЛТД» зі статутним капіталом 250 тис грн. зареєстровано у Луганську на Андрія Волкова. Компанія почала вигравати державні тендери на початку 2012 року і з того часу отримала підряди на 1,08 млрд грн. Останній підряд отримано у серпні 2013 року від того самого «Лисичанськвугілля» на постачання арочного кріплення на суму 89,31 млн грн.

На всіх тендерах, виграних «Промтехпоставкою», єдиним конкурентом було ТОВ «Укртехмаркет ЛТД» Олександра Міхейчика.

Ця фірма зареєстрована в Єнакієве по Луганському шосе, 74, де прописані також кілька компаній народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. В тому числі «УГК-2000», президентом якої Іванющенко був на момент обрання нардепом в 2007 році, а також «Фріланс-транс», через яку Іванющенко отримав частку в аеропорті «Київ» в Жулянах.

«Укртехмаркет ЛТД» з листопада 2011 року виграло державні тендери на 1,47 млн грн. Останній підряд датовано квітнем 2013 року від того самого «Лисичанськвугілля».