Продюсер, який розкручував доньку Гуменюка, вже натендерив у Бубки 18 мільйонів
31.10.2013   //  

Національний олімпійський комітет України 22 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Хеликон» на послуги з організації спортивних заходів загальною вартістю 671 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику держаних закупівель».

Усього фірмі замовили організацію чотирьох заходів.

ХХVІІІ  Генеральна асамблея  НОК України (початок листопада, Київ)

Фірма повинна забезпечити конференц-залу з оздобленням і технікою, інформаційні матеріали, проживання, кофі-брейки й автобус для учасників, висвітлення у ЗМІ, а також виготовити відеофільм про захід тривалістю 15-30 хвилин.

Фотовиставка «Спортивні  миттєвості» (жовтень-листопад, Київ)

Необхідно виготовити затверджені замовником фотографії, які висвітлюють  спортивні досягнення українських атлетів у 2013 році, орендувати залу й оформити виставку, влаштувати її святкове відкриття, також виготовити аналогічний фільм, що й для асамблеї.

Семінар для спортивних журналістів (листопад-грудень, Київ)

Орендувати й оздобити залу, забезпечити технікою, інформаційними матеріалами, кофі-брейками, сувенірами, організувати висвітлення в ЗМІ.

Одноденна конференція до 23-річчя НОК України (грудень, Київ)

Ті ж вимоги, що й до семінару – плюс організація проживання учасників.

Фірму «Хеликон» заснував донецький продюсер Олег Воронов, відомий участю у розкрутці співачки «Ассоль» на початку 2000-х років. Під цим псевдонімом співає Катерина Гуменюк, донька колишнього народного депутата від Партії регіонів Ігоря Гуменюка.

За даними «ВДЗ», вигравати тендери «Хеликон» почав влітку 2011 р. За цей час фірма отримала підрядів на 17,95 млн грн., при чому всі – від Національного олімпійського комітету.

Єдиним конкурентом фірми з різницею в 0,7% було ТОВ «Леотрейдінг Нью», засноване луганчанином Олександром Моісєєвим. Фірму зареєстрували наприкінці минулого року в Києві, при чому за тією ж адресою, де до неї була прописана компанія зі схожою назвою – ТОВ «Леотрейдінг». Засновником останньої є Віталій Качура, бізнес-партнер по ТОВ «Сістем Енерджи Нью» Романа Якимащенка з групи Юри Єнакіївського, яка контролювала «Родовід банк». До націоналізації президентом «Родоводу» був Сергій Бубка.