Шляховики віддадуть 32 мільйони на одеську трасу фірмі свого колишнього начальника
17.09.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Київській області 10 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ПП «Автомагістраль» на капітальний ремонт автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса за 32,19 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За ці кошти фірма повинна здійснити додаткові та залишкові роботи на двох кілометрах траси, а саме на ділянці км 36+500 – км 38+500, де, згідно з технічним завданням, знаходиться міст. У списку запланованих робіт – заміна покриття дорожнього полотна і тротуарів, встановлення нової бар’єрної огорожі, тощо.

Раніше Київська САД уже замовляла додаткові роботи по цій ділянці – у 2010 р. підряд вартістю 20,54 млн грн. отримало Шляхово-будівельне управління №3 ВАТ «Тракт». Головою наглядової ради і власником 25% акцій на той момент був і лишається понині Олексій Мірошниченко, заступник Дмитра Фірташа по Федерації роботодавців України. Чи були освоєні кошти за тим договором – невідомо. Дані про початкову угоду на «ВДЗ» відсутні.

Фірму «Автомагістраль» заснував Микола Скоростецький, який з 2005 по 2007 рік очолював Службу автомобільних доріг у Київській області, яка і проводила цей тендер. За даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма виграла тендерів на 424,63 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері з різницею в 0,3% було ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління № 50», яку очолює екс-голова ДАК «Автомобільні дороги України» Віктор Гавриленко. «Броварське ШБУ» відоме тим, що вигравало тендери на трасу до Сухолуччя. Загалом за останні п’ять років фірма отримала підрядів на 696,60 млн грн.