Екс-депутат придумав схему, як збирати гроші за вхід на пляж у Херсоні
11.09.2013   //  

Херсонській міськраді не вдалося добитися забезпечення вільного і безоплатного доступу до пляжу «Лілея», що знаходиться в районі однойменної турбази на березі Дніпра на Придніпровському спуску, 1. Про це свідчить рішення Господарського суду Миколаївської облсті від 15 серпня.

Плату за вхід на пляж встановило ТОВ «Спортивно – оздоровчий комплекс яхт-клуб «Лілея».

Представники фірми пояснили, що воно було зареєстровано у 2009 році ПП «Вуддом» (96%) і ТОВ «Фасфа» (4%). «Вуддом» вніс до статуту новоствореної фірми цілісний майновий комплекс на Придніпровському спуску, 1, до складу якого входять дитячий пляж площею 0,26 га і пляж для дорослих площею 1,05 га. Тому яхт-клуб вправі розпоряджатись майном на власний розсуд.

Міська рада, вимагаючи від фірми повернути їй ділянку площею 3,48 га, посилалася на рішення суду 2007 року, згідно з яким ТОВ «Дніпровська торгово-промислова асоціація» мала передати цю ділянку до комунальної власності.

Госпсуд вказав, що посилання на це рішення суду є некоректним, оскільки воно стосується іншої юридичної особи. Окрім того, «ні міськрада, ні прокурор не надали жодного доказу того, яким чином та кому фірма перешкоджає у користуванні Дніпром».

ТОВ «Дніпровська торгово-промислова асоціація» було ліквідоване у серпні 2012 року. Одним із його власників був екс-депутат Херсонської облради Олексій Тишкевич, а директором – Володимир Козаков. Цей же Козаков був директором ТОВ «Фасфа».

Між тим Тишкевич був одним із засновників ТОВ «Вуддом», де його змінила панамська фірма «Riga Industrials S. А.». Ця ж панамська компанія з 2011 року стала засновником ТОВ «Фасфа», яке було переіменоване «СЄЄС».

Тишкевич разом із депутатом Херсонської міськради від УДАРу (2006-2010, з серпня 2013) Ігорем Черепановим були співзасновниками ТОВ «Югагроресурси».

За даними місцевих активістів, Херсонська міськрада віддала пляж «Юність» («Лілея») у постійне користування Тишкевичу у 2000 році. У 2007-му судом це рішення було визнано незаконним. Однак фірми Тишкевича самовільно збудували будівлі на території колишньої турбази «Лілея», які той узаконив і передав через свої фірми яхт-клубу.