Фірма бютівця Андрієвського будує двоповерховий будинок на Андріївському узвозі
14.08.2013   //  
Ось так згідно проекту має виглядати новобудова, власники якої обіцяють виділити частину приміщень під галереї і художні майстерні.

Ось так згідно проекту має виглядати новобудова, власники якої обіцяють виділити частину приміщень під галереї і художні майстерні.

Фірма «Інтеко Конкріт» будує на Андріївському узвозі, 30-34В двоповерховий цегляний будинок з мансардою. Про це пише Максим Опанасенко на сайті «Свідомо».

У фірмі повідомили, що їхній проект обговорювали з громадою, і на ділянці вже було проведено археологічне дослідження. Крім того, у фірми є дозволи Мінкульту, УТОПіКу, Інституту археології.

Нова будівля зводиться на місці садиби міщанина Сінчило, яка була знесена на початку 1980-х через аварійний стан. Досі на даній ділянці було щось подібне на сквер. У новій будівлі в «Інтеко Конкріт» 500 кв м обіцяють виділити під галереї і художні майстерні.

«Інтеко Конкріт» входить в групу будівельних компаній «Інтеко». Почесним головою ради директорів групи є народний депутат від «Батьківщини» Дмитро Андрієвський. До обрання у Верховну Раду він був Головою правління «Інтеко».

До «Інтеко Конкріт» ділянка перейшла від фірми «Обрій 2000». У 2003 році Київрада передала останній ділянку на Андріївському узвозі, 30-34В в оренду для зведення житлового будинку з об’єктами соціальної інфраструктури. «Обрій 2000» на цьому місці будинок так і не звів.

У 2004 році прокуратура висловила протест проти передачі історичної землі приватній фірмі, заявивши про  порушення. Протест відхилив Київський міський голова Олександр Омельченко.

Зараз керівником фірми «Обрій 2000» значиться Микола Миколайович Легеза. Раніше ж  фірму очолював Микола Андрійович Легеза – депутат Київради (1994 – 2006). Його кандидатуру на виборах підтримував блок «Єдність» Олександра Омельченка. З 1999 року Легеза обіймав посаду начальника відділу з питань містобудування та землекористування у Київраді. Пізніше був у складі постійної комісії Київради з питань землекористування.

Від «Наших грошей»

Власниками ПП «Обрій 2000» є Андрій Легеза і Микола Легеза.

Власниками ТОВ «Інтеко Конкріт» значаться Олександр Василенко та ТОВ «Інтеко Інжиніринг», якою у свою чергу володіють Ігор Паренюк та кіпрська компанія «Patresa Engineering Ltd».