У Глевасі хотіли зекономити на будівництві амбулаторії, а в результаті переплатили вдвічі
12.08.2013   //  

Глевахівська селищна рада зайво виділила ТОВ ВБП «Сільбуд-Інвест» 2,3 млн грн. на роботи з завершення будівництва та введення в експлуатацію селищної амбулаторії. Про це повідомляється у звіті Державної фінансової інспекції по Київській області за перший квартал 2013 р.

Надмірна сума була виділена із субвенції з державного бюджету через те, що підрядник  подав недостовірні розрахунки вартості робіт.

Чотирьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передано до УДСБЕЗ ГУ МВС в Київській області, про її результати поінформовано Васильківську міжрайонну прокуратуру.

Згідно з даними «ВДЗ» Глевахівська селищна рада замовляла вищевказані роботи  по амбулаторії у жовтні 2011 р. Переможцем тендеру фірма «Сільбуд-Інвест» була визнана без конкурсу – по «закупівлі у одного учасника».

В офіційному обґрунтуванні застосування цієї неконкурентної процедури пояснювалось таким чином. «Сільбуд-Інвест» на той момент будувало в Глевасі в якості замовника і генпідрядника багатоквартирний житловий будинок з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями: офіси, магазин, стоматкабінет, аптека. Серед цих вбудовано-прибудованих приміщень фірма повинна була зробити й медичну амбулаторію, як частину цілісного об’єкта містобудування. Інших об’єктів капітального будівництва на той час у Глевасі не було, тому в такому форматі амбулаторію більше замовляти було нікому, а якщо зводити її окремо, то це вийшло б дорожче через необхідність проведення окремих інженерних мереж.

Вартість угоди, яку селищна рада уклала з «Сільбуд-Інвест», склала рівно 5 млн грн. Таким чином ціна була завищена майже у два рази.

Засновниками фірми «Сільбуд-Інвест» є Андрій та Олександр Чернишови.