Після того, як кияни віддали половину фірми донецьким, вони заробили чверть мільярда в «Укртрансгазі»
08.08.2013   //  

ПАТ «Укртрансгаз» 18 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Нафтогазресурс» на комплексне обстеження засобів протикорозійного захисту та корозійного стану газопроводів на території України. Вартість угоди склала 46,03 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Від моменту створення фірми в 2000 року до складу засновників входили кілька киян. При цьому фірма зрідка отримувала незначні підряди в системі «Нафтогазу».

Влітку 2011 року половину статутного капіталу фірми отримало ТОВ «Українська Індустріальна Інвестиційна Група» (Краматорськ Донецької обл.) Юрія Горбуненка і Ігоря Косарєва. Друга половина статутника залишилась у старого директора фірми Олександра Годинчука.

Після цього «Нафтогазресурс» почав регулярно вигравати тендери в системі «Укренерго» і збільшив свою присутність в тендерах «Нафтогазу». Загалом компанія з літа 2011 року виграла тендери на 270,09 млн грн.

Косарєв відомий як співвласник Краматорської ювелірної фабрики «Укрзолото». Горбуненко є співзасновником ТОВ «Сніжнеантрацит», де його партнерами виступають фірми «Консент» з групи голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та «Союзпромінвестдонбас», засноване швейцарською фірмою Metcoal S.A народного депутата від Партії регіонів Володимира Вечерко, зятя Юхима Звягільського.