Поки прокуратура намагалась оштрафувати копанку, та з дозволу облради стала «малою шахтою»
29.07.2013   //  

Суд відмовився стягнути з донецького ТОВ «Град – Інвест Плюс» шкоди за організацію «малої шахти» у селищі Сєверне, що підпорядковане Сніжнянській міській раді (Донецька обл.). Про це свідчить рішення Господарського суду Донецької області.

Рішення суду мотивоване тим, що надані прокурором документи не підтверджують порушення прав саме Сніжнянської міськради.

Так, прокурор у позовній заяві вказав, що фірма «Град – Інвест Плюс» самовільно зайняла і використовувала промислову ділянку площею 0,06га, розташовану у Сєверному, по вул. Шушинській, 40.

Це підтверджується матеріалами справи про адміністративне правопорушення, а саме: акт перевірки обласної Держекоінспекції від листопада 2012 року, припис з вимогою усунути порушення, а потім – звільнити ділянку, протокол про адмінпорушення, акт обстеження ділянки.

Однак, як вказав суд, надані документи не підтверджують проведення перевірки саме на території Сніжнянської міськради.

За зняття родючого шару ґрунту на ділянці без спеціального дозволу прокурор Сніжного просив стягнути з фірми 1713,07 грн. шкоди.

Нагадаємо, уже після перевірок, на початку цього року Донецька облрада дозволила ТОВ «Град-Інвест Плюс» видобувати вугілля в межах державного підприємства «Шахта «Північна», що знаходиться у Сєверному, по вул. Шушинській, 40.

Власником ТОВ «Град-Інвест Плюс» є Рафаел Тамазян, мешканець міста Торез.

Донецька облрада під керівництвом Андрія Федорука, колишнього гендиректора «МАКО» Олександра Януковича, за майже два роки погодила клопотання про надання надр у користування понад 30 підприємствам.