Забудовники Гостинного двору розпиляли шість мільйонів на керченський Будинок культури
21.06.2013   //  

Управління капітального будівництва Керченської міськради АР Крим 10 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Інтертранс-Р» на капітальний ремонт будівлі Керченського міського Будинку культури. Вартість угоди склала 6,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Фасад будинку мають наново поштукатурити й пофарбувати, покриття сходів розібрати й викласти гранітними плитами, також повинні зробити капремонт даху, оновити внутрішнє оздоблення, відновити архітектурно-ліпний декор, замінити комунікації та освітлення.

Строки виконання робіт чітко не визначені.

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, київська фірма «Інтертранс-Р» входить до складу Української спеціальної науково-реставраційної проектно-будівельно-виробничої корпорації «Укрреставрація». Одним з засновників корпорації є однойменне ПАТ «Укрреставрація».

Саму ж фірму «Інтертранс-Р» заснували Орленко Ігор Миколайович (вийшов у 2011 р.) і Коваленко Микола Васильович. Коваленко також є співзасновником Спільного українсько-польського підприємства «Укрпольреставрація» – разом з тим самим ПАТ «Укрреставрація».

Усі три фірми – ПАТ «Укрреставрація», корпорація і українсько-польське підприємство – зареєстровані у київському Гостиному  на Контрактовій площі, 4.

укрреставрація - керч2

Нагадаємо, скандальне ПАТ «Укрреставрація» відоме тим, що у квітні 2012 року отримало в довгострокову оренду будівлю Гостинного двору, де збирається облаштувати торговельно-офісний центр. Раніше Гостинний двір мав статус пам’ятки архітектури.

Єдиним акціонером ПАТ є кіпрський офшор «Афідреко холдингс лімітед» (Afidreko Holdings Limited). Разом з тим директором компанії є Дмитро Ярич, який раніше був бізнес-партнером Марини Пелих – дружини чинного голови Державного управління справами Андрія Кравця. Ярич разом з Пелих були співзасновниками ТОВ «Київ-Арт». Окрім цього раніше Ярич працював юристом у кінотеатрі «Зоряний», де Пелих була директором.

Єдиним допущеним до участі конкурентом на цьому керченському тендері було ТОВ «Регшляхбуд 7» Артура Оганесяна. Останній також є партнером Людмили Єгорової по ТОВ «Епа-Інвест». Єгорова зареєстрована за однією адресою з Едуардом Єгоровим – директором корпорації «Укрреставрація», а також співвласником фірми ТОВ «Спеціальна науково-реставраційна проектна будівельно-виробнича компанія «Схід-05» – разом з Орленко Миколою Івановичем, ймовірно, батьком вищезгаданого Ігоря Орленка.

Опубліковані на «ВДЗ» дані по сумі фінальної угоди не збігаються з даними, що зафіксовані у протоколі розкриття. Згідно з останнім, «Інтертранс-Р» пропонувало ціну 7,27 млн грн., а вказані вище 6,30 млн грн. пропонував третій учасник – ТОВ «Українська компанія «Керчстрой». Пропозицію останньої відхилили к таку, що не відповідає кваліфікаційним критеріям та  умовам передбаченим документацією конкурсних торгів.