Іванющенко зібрав свій бізнес на одній лондонській вулиці
24.05.2013   //  

Бізнес-активи народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка у Великій Британії зареєстровані у Лондоні за адресою вулиця Тулі, 122-126 (122-126 Tooley Street). Про це пише Грехем Стек у bne.

 За цією адресою «на обшарпаному цокольному поверсі на бічній вулиці» Лондона Іванющенко вибудував цілу холдингову структуру своїх зростаючих активів.

 Так, більшість його активів контролюються через холдингові компанії Pallace Limited and Rollexa Ltd, а також їхні дочірні компанії, що зареєстровані за тією ж адресою, – Impool Ltd, Gazoil Corporation Ltd, Keenor Ltd, Keens Ltd та Goodlight Capital Ltd. За даними бази даних Interfax Spark, ці дочірні компанії володіють десятками активів в Україні.

Як повідомлялося, попередніми власниками Rollexa Limited були Даяна Іванющенко та Ірина Іванющенко – донька та дружина Юрія Іванющенка. Що стосується Pallace Limited, то в річному звіті цієї компанії серед акціонерів, окрім ще однієї юридичної особи, значиться бізнес-партнер Юрія Іванющенка почесний консул Болгарії в Україні Іван Аврамов.

Одеським ринком «7 кілометр» володіє Parrox Corporation Ltd, яка також зареєстрована на 122-126 Tooley St.

За цією ж адресою окрім компаній Іванющенка зареєстровано велику кількість інших компаній зі Східної Європи. Серед них, зокрема, є три компанії з українськими активами, директором яких є колишній віце-президент «Родовід банку» Сергій Дядечко, який після замаху у 2012 році виїхав за кордон. Це – Thus, Espace Soft Trading, яку ООН підозрює у порушенні санкцій на постачання зброї до Еритреї у 2012 році, а також компанія Diafall Ltd, яка брала участь у тендері на придбання другої самопідйомної плавучої бурової установки.

Нагадаємо, раніше Сергій Щербина в «Економічній правді» довів, що ланцюжок менеджерів «Родовід Банку», серед яких і Дядечко, веде до компаній Іванющенка.