Підприємливі львів’яни запатентували ще й респіраторні маски
17.04.2013   //  

Український інститут промислової власності (УІПВ) 10 квітня 2013 р. зареєстрував п’ять патентів на промислові зразки. Патенти зареєстровано на братів Дмитра та Кирила Голіусових зі Львова. Про це повідомляють «Наші Гроші. Львів».

планшет

Зокрема, Голіусови запатентували вже четвертий за рахунком планшетний комп’ютер. «Ззовні «винахід» нагадує планшет GoClever», – пишуть «НГ.Львів».

маска

Один з 5 видів респіраторних масок, запатентованих львівянами.

Також львів’яни отримали патенти на такі промислові зразки, як «різальний диск», пять видів «респіраторної маски», а також два патенти на сім варіантів світильників. Такі світильники використовують практично в усіх офісних приміщеннях, – зазначають «НГ.Львів».

світильник

Технічні характеристики промислових зразків не повідомляються, тому невідомо, чим ці товари відрізняються від уже існуючих. Допомогу в оформленні патентів Голіусовим надавало ТОВ «Формула-брок», основним власником котрого є депутат Львівської міськради Теодор Дяків.

Нагадаємо, раніше брати Голіусови також зареєстрували патенти на три планшетні комп’ютери, вісім видів зубочисток і 15 видів корків для пляшок, а також ковпачки з ручним насосом-розпилювачем та шурупи.

Також нещодавно декілька патентів було зареєстровано на львів’янина Віталія Голєва. Зокрема йдеться про лампочку та вішаки для одягу. Останній патент заблокував імпорт цього товару в Україну данською компанією JYSK – від неї вимагали 500 грн. роялті.

Інтереси Віталія Голєва в питанні стягнення роялті з JYSK представляє компанія «Космонава Україна». Її директором є вищезгаданий Кирило Голіусов.