Фірма вісім років платила за оренду 118 гектарів лише 3 тисячі в рік
10.04.2013   //  

Нікопольська районна держадміністрація Дніпропетровської області через суд збільшила для ПП «Брокер Н» орендну плату за користування 118 га земель водного фонду. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 4 квітня.

За рішенням суду орендна плата за користування ділянкою площею 118 га відтепер становить 23,05 тис грн. на рік.

Нікопольська райдержадміністрація надала ПП «Брокер Н» цю ділянку в оренду на 49 років для рибогосподарських потреб у 2003 році. Розмір орендної плати складав 3 тис грн. щорічно.

У 2011 році до договору були внесені зміни, відповідно до яких розмір орендної плати зріс до 13,13 тис грн. на рік.

У 2012 році Нікопольська РДА знову збільшила орендну плату, однак фірма відмовилася платити більше, що змусило райдержадміністрацію звернутися до суду.

У суді фірма посилалася на те, що орендовані нею землі належать до сільськогосподарських. Однак це було спростовано даними районного відділу Держкомзему від 10.12.2012, відповідно яких дана земельна ділянка відноситься до земель водного фонду.

Орендовані фірмою землі знаходяться на території Дмитрівської сільської ради, за 0,8 км на схід від с. Борисівка, і, включають, зокрема, 72 га ставків та 30 га пасовищ.

Власником ПП «Брокер Н» є Євген Ємець. Разом із Олександром Ємцем та Людмилою Стаценко у 1990-х він був одним із засновників ТОВ «Підприємство «Союзагросервіс», зареєстрованому у с.Кам’янка Нікопольського району.