ЄДАПСу заплатять ще 77 мільйонів за прості закордонні паспорти
24.01.2013   //  

Державна міграційна служба України 4 січня уклала угоду з консорціумом «ЄДАПС» на виготовлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон на 77,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Всього замовлено 517 тис паспортів старого зразку – з полі карбонатною сторінкою.

В обґрунтуванні закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою «в одного учасника», не повідомляється яка частка з них є терміновими паспортами зі строком виготовлення до 10 робочих днів. Ці паспорти є дорожчими від нетермінових з виготовленням протягом 30 робочих днів. В 2012 році МВС замовляло ЄДАПСУ такі паспорти по 270 та 120 грн. відповідно.

Концерн «ЄДАПС» є монополістом на виготовлення закордонних паспортів в Україні. З 2008 року консорціум отримав державні підряди на суму щонайменше 1,41 млрд грн.

Нагадаємо, наприкінці 2012 року було прийнято закон про запровадження в Україні біометричних паспортів. Одночасно один з власників «ЄДАПСУ» Юрій Сидоренко через компанію «Юс-дизайн» запатентував «промисловий зразок на обкладинку паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що містить безконтактний носій інформації».