Освітяни віддали ще 9 мільйонів «прокладці», через яку вже заробили карну справу
15.01.2013   //  

Районний відділ освіти Сімферопольської райдержадміністрації АР Крим 9 січня за результатами тендеру уклав угоду з ПП «Чико-Юг» на послуги шкільних їдалень вартістю 8,75 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Упродовж 2013 р. фірма повинна постачати харчування для 5 432 учнів молодшої школи та учнів пільгової категорії в 42 навчальних закладах.

Пропозиція ПП «Чико-Юг» не була найдешевшою на тендері. ТОВ «Алва» пропонувало виконати замовлення за 6,81 млн грн., тобто на 22% дешевше. Однак пропозицію було відхилено через неналежно оформлені документи – відсутня згода на використання персональних даних, не всі сторінки проштамповано, відсутній напис «копія вірна», також відсутнє документальне підтвердження наявності транспорту із санітарним паспортом для доставки необхідних продуктів.

За повідомленням «Центру журналістських розслідувань» наразі розпочато кримінальне провадження по факту закупівлі цією ж Сімферопольською РДА харчування для шкіл по завищеній на чверть ціні. Йдеться про тендер, який ще на початку 2011 р. виграла вищезгадана фірма «Чико-Юг». На даний момент встановлено, що посадові особи РДА незаконно вибрали найдорожчу з заявлених на тендері пропозицій, через що за харчування переплатили близько мільйона.

Окрім того фірма «Чико-Юг» відома тим, що в березні минулого року продала управлінню освіти Сімферопольської міськради яйця по 12,20 грн. за десяток, а ще раніше, в лютому – по 14 грн. при середній ринковій ціні в 8,30 грн./десяток.

ПП «Чико-Юг» заснована у 2006 р. Станом на травень 2012 р. фірма мала 100 грн статутного капіталу. Директором підприємства на сьогодні є Микола Ткаченко.