«Альтком» отримає 90 мільйонів на дорогу в Донецьку – вдвічі більше, аніж збирався витратити Кабмін
31.10.2012   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 22 жовтня за результатами тендер уклало угоду з ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» на будівництво автодороги від вул. Павла Поповича до автодороги Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь. Вартість угоди склала 89,96 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про першу ділянку довжиною в 2 км – від ПК 0+00 (кільцева розв’язка від Київського проспекту до вул. Байдукова) до ПК 2+00.

В проекті передбачено розбирання існуючого дорожнього одягу, заміну ґрунту, укріплення укосів насипу, улаштування дорожнього одягу, технологічного та пішохідного тротуарів. Також повинні влаштувати розмітку, дорожні знаки, електроосвітлення на всій ділянці дороги, металеве дорожнє огородження та ін. Дорога матиме шість смуг руху, з розділювальною смугою шириною 4 м та тротуари з обох боків шириною 1,5 м.

На перетині з автомобільною дорогою р. Кальміус збираються побудувати міст довжиною 74 м.

Будівництво фінансують з державного та місцевого бюджетів, завершити повинні до кінця наступного року.

У січні цього року розпорядженням Кабінету Міністрів будівництво цієї дороги було внесено до переліку об’єктів, які мали реалізуватися в рамках підготовки до Євро-2012.  Обсяг фінансування було затверджено на рівні 40 млн грн., тобто вдвічі менше, аніж виділено в рамках тендеру.

Офіційними власниками корпорації «Альтком» є донецькі бізнесмени Олександр Тисленко та Сергій Павлічев. Однак фірму пов’язують з колишнім головою Донецької облради Борисом Колесніковим. Змоменту призначення Колеснікова віце-прем’єр-міністром з питань Євро-2012 кількість державних замовлень для «Альткому» зросла в декілька разів. Загалом же за чотири останні роки група «Альтком» отримала підряди на загальну суму 12,53 млрд грн.