В дорогу, яку губернатор вважає непіддатною для ремонту, закатають 130 мільйонів
21.10.2012   //  

Служба автомобільних доріг у Львівській області 10 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Автомагістраль-Південь» на поточний середній ремонт автомобільної дороги Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква на ділянці км 89+514 – км 114+232. Вартість угоди склала 130,47 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Ділянку довжиною понад 25 км потрібно відремонтувати наступного року коштом державного бюджету. Роботи фактично розпочались ще в травні цього року, тобто за півроку до проведення тендеру. Єдиним конкурентом на тендері було ДП «Львівський облавтодор», який пропонував виконати роботи лише на 1% дорожче.

Львівський губернатор Михайло Костюк ще до початку робіт на цій дорозі розкритикував роботу місцевої служби автомобільних доріг, вказавши на неможливість ремонту саме цієї дороги. «Ми розуміємо, що є дороги, які абсолютно не піддаються ремонту, такі як Ковель- Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква, однак є і «здорові» дороги, які, якщо правильно і своєчасно зробити ямковий ремонт, можна забути про цю проблему», – казав Костюк.

Одеське ТОВ «Автомагістраль-Південь» Валерія Короткова та Олега Наливанного має статутний капітал 40 тис грн. За останні чотири роки фірма виграла державні тендери щонайменше на 1,73 млрд грн.