Під шведській табір на Трухановому острові росіянину злили 4 мільйони
28.05.2012   //  

Комунальне підприємство по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м.Києва «Плесо» 22 травня обрало ТОВ «Повітряне опалення» виконавцем послуг з комплексного благоустрою та облаштування тимчасового табору (кемпінгу) на території Труханового острова для вболівальників футболу з Королівства Швеція. Вартість угоди, яка буде укладена найближчим часом, становить 4,06 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що пояснюється тривалими перемовинами з представниками Швеції щодо облаштування табору, визначення об’ємів робіт.

При цьому КП «Плесо» вказує, що після досягнення домовленості було укладено відповідний договір з шведською фірмою «Нікес АБ». Зміст цієї угоди не повідомляється. Однак фінансування робіт проводитиметься через «Повітряне опалення», засновником якого є мешканець села Смольки Ніжньогородської області (Россія).

В квітні довкола центрального пляжу Труханового острову поряд з пішохідним мостом було зведено півторакілометровий паркан. Туди завозять просіяний пісок, підводять світло, каналізацію та воду. В кемпінгу буде 2929 палаток і 294 трейлерів.