Тижневий вуглепром: в фаворі підручні Януковичів, Юри Єнакіївського і Юрія Бойко
01.05.2012   //  

Державні вугледобувні підприємства 16-25 квітня за результатами тендерів уклали низку угод на придбання товарів та послуг на загальну суму 801,90 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Філії ДП «Регіональні електричні мережі» отримають за електроенергію 199,88 млн грн.

Ще десять приватних компаній отримали підряди на 365 млн грн., що становить майже половину всіх тижневих тендерних здобутків вуглепрому.

ТОВ «Арсенал-Дон» Миколи Тумурука отримало від ДП «Макіїввугілля» підряди на 7,89 млн грн. З врахуванням цих закупівель «Арсенал-Дон» в 2012 році виграв тендери цієї держкомпанії на суму 275,73 млн грн.

ТОВ «Вербена» заробить 25,28 млн грн.,  ТОВ «Метбудзабезпечення» – 22,08 млн грн.

ТОВ «Вугільна компанія «Продакс» отримає 33,34 млн грн. Вперше компанія почала вигравати тендери на початку квітня цього року і за цей час здобутки «Продаксу» склали 82,08 млн грн. В усіх тендерах конкурентом «Продаксу» було ТОВ «ТД «Востоквуглемаш» з групи Сім’ї Януковичів, яке з серпня 2011 року по середину березня 2012 року виграло тендери на 2,41 млрд грн., однак потім зникло з переліку переможців. З грудня 2011 року засновником «Продаксу» є Сергій Кузяра, який входив до складу засновників ТОВ «Краснолиманське» разом з Ігорем Гуменюком (народний депутат від Партії регіонів, продав Рінату Ахметову свій вугільний бізнес – фірму АРС).

ТОВ «Донвуд» отримає 46,16 млн грн.  Компанія Миколи Курка вперше почала перемагати в тендерах в квітні цього року після зникнення «Востоквуглемашу», вигравши підряди на 108,77 млн грн.

ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» отримає 47,71 млн грн. Компанію контролює Юлій Іоффе, колишній заступник міністра з питань ПЕК Юрія Бойко, а також його заступник у якості голови Республіканської партії.

ТОВ «Компанія «Центр-Групп Донецьк» отримає 29,70 млн грн. Цього року компанія отримала підряди на 157,67 млн грн.

ТОВ «Луганська вуглезбагачувальна компанія» отримає 96,91 млн грн., ТОВ «Промтехпоставка ЛТД» – 19,01 млн грн., ТОВ «Укртехмаркет ЛТД» – 34,43 млн грн. Всі ці компанії входять в групу народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. З врахуванням цих закупівель цьогорічні здобутки «Промтехпоставки» становлять 362,53 млн грн., «Укртехмаркет ЛТД» з початку року виграло тендери на 709,93 млн грн.

 

ДП «Луганська обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств» за 156,99 млн грн. придбало визначення ГДС забруднюючих речовин у водні об’єкти та отримання дозволу на шахту «Слав’яносербська», що ліквідується, послуги з перевірки та аналізу фізичних властивостей, вугілля кам’яне, перевезення вугілля, послуги з транспортного оброблення вантажів у ТОВ «Луганська виробничо-екологічна фірма «Зефир» , ПП «Кварц», ТОВ «Луганська вуглезбагачувальна компанія», ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія», ТОВ «Укртрансбрікет», ФО-підприємець Колосов В.М., ФО-підприємець Манагаров В.Л., ФО-підприємець Д’яченко В.В., ФО-підприємець Сачек О.А., ТОВ «Алчевськдонбасспром», ФО-підприємець Д’яченко В.В.

ДП «Львіввугілля» за 151,27 млн грн. придбало будівельні вироби, трансформатори, устаткування, вироби з дроту, електроенергію у ТДВ «Нововолинський завод залізобетонних виробів», ТОВ «Гірничопромислова компанія «Енергоперспектива», ТОВ «Донвуглересурси», ТОВ «Донелектрообладнання», ПрАТ «ВО «Стальканат-Сілур», ТОВ «Южметиз», Львівська філія ДП «Регіональні електричні мережі», ПАТ «Львівобленерго».

ДП «Дзержинськвугілля» за 74,80 млн грн придбало устаткування, запасні частини до міні-електрокотельні у ТОВ «Вугільна компанія «Продакс», ТОВ «Лідер Промснаб», ФО-підприємець Ушакова О.Г., ТОВ «ТД «Ріф», ПП «Аннтей-В», ТОВ «ВКФ «Ліспромсервіс», ПП «Колорит-принт», НВК «Експро», ТОВ «Донвуд», ТОВ «Новгородський машинобудівний завод», ТОВ «Управління промислової безпеки та охорони праці».

ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» за 64,38 млн грн придбало апаратуру, устаткування, послуги з монтажу, вибухові речовини у НВП «Електродинаміка» у формі ТОВ, МПП «Норма», ТОВ «Кант», ТОВ «Донпромресурс», ТОВ «Волнес», ПрАТ «НГМЗ-бур», ТОВ «Енергооптторг», ТОВ ВКФ «Стахановське підприємство РТІ», ТОВ «Сонар», ТОВ «Компанія «Центр-групп Донецьк», ТОВ «Лідер Промснаб», ТОВ ТБ «Донерм».

ДП «Шахта ім.Ю.О. Гагаріна» за 61,58 млн грн. придбало електроенергію у ДФ ДП «Регіональні електричні мережі».

ДП «Первомайськвугілля» за 53,44 млн грн придбало обладнання у ТОВ «Промтехпоставка ЛТД», ТОВ «Укртехмаркет ЛТД».

ДП «Волиньвугілля» за 46,72 млн грн придбало обладнання, канати, конвеєрну стрічку, кабелі у ТОВ «Вербена», ТОВ «ВТК «Вуглепромтехніка», ПАТ «Тетз-Інвест», ПАТ «ВО «Стальканат-Сілур», ТОВ «ТПК Укрторгімпорт», Філія ТОВ «Софіт – Люкс».

ДП «Торезантрацит» за 40,00 млн грн придбало автошини, металопрокат, саморятівники, акумуляторні батареї, вироби з бетону, комплекс технічних засобів безпеки шахтних підіймальних установок у ТОВ «Укрспецзапчастина», ТОВ «Метбудзабезпечення», ПП «Донспецстрой», ТОВ «Вугільна компанія «Продакс», ТОВ «Ін-Веста», ВАТ «Торезький завод залізобетонного шахтного кріплення», ТОВ «Фірма Кронтекс».

ДП «ВК «Краснолиманська» за 34,75 млн грн. придбало флотореагент нафто вуглехімічний, устаткування, металокріплення, емульгуючий концентрат для приготування гідрорідини SOLCENIC PL PLUS у ТОВ «Вугільна компанія «Продакс», ТОВ «Донвуд».

ДП «Макіїввугілля» за 33,96 млн грн придбало капітальний ремонт машин, пристрої електричні, лебідки, саморятівники у ПрАТ «ВКФ «Амплітуда», ТОВ ТПД «Енергозавод», ТОВ «ВП «Донецький завод високовольтної апаратури», ПАТ «ЕНКО», ТОВ «Донбасвуглеавтоматика», ТОВ «Арсенал-Дон», ТОВ «Управління промислової безпеки та охорони праці».

ДП «Красноармійськвугілля» за 17,32 млн грн придбало гумові напівфабрикати, вентилі, трубки, насоси, генератори, вибухові речовини у ТОВ «Донвуд», ТОВ «Компанія «Центр-Групп Донецьк», ТОВ «ВК «Продакс».

ДП «Шахтарськантрацит» за 16,40 млн грн придбало спецодяг шахтарський, запчастини, кліть у ТОВ «Торезінвест-Проект», ТОВ «МІК», ТОВ «Промисловий одяг», ТОВ «Вугільна компанія «Продакс», ТОВ «Горпром», АТ «ТК «Гірничі машини».

ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» за 13,12 млн грн придбало засоби колективного захисту, продукти нафто перероблення у ТОВ «Вугільна компанія «Продакс», ТОВ «ТПП «Альянс».

ДП «Селидіввугілля» за 12,04 млн грн придбало конвеєрну стрічку, оцінки технічного стану електротехнічного обладнання у ТОВ «Донвуд», ТОВ «Донбасвуглеавтоматика», ПАТ «Науково-дослідний інститут гірничої механіки ім. М.М.Федорова»

ПАТ «Шахтоуправління «Донбас» за 9,79 млн грн придбало вибухові речовини у ТОВ «Компанія «Центр-Групп Донецьк».

ДП «Артемвугілля» за 4,41 млн грн придбало запчастини до пневмодвигунів, до електровозу АМ8Д, вогнетривку глину у ПВП «Донтехсервіс», ПП «Точмаш», ПП фірма «ДІВТ».

ВАТ «Лисичанськвугілля» за 3,95 млн грн. придбало послуги з водопостачання і охорони у КСП «Лисичанськводоканал», ФО-підприємець Циганський А.А.

ДП «Сніжнеантрацит» за 3,90 млн грн придбало саморятівники у ТОВ «ВК «Продакс».

ПАТ «ДТЕК ПЕМ – Енерговугілля» за 1,50 млн грн придбало 16 трансформаторних підстанцій у ТОВ «Південна Промислова Компанія».

ДП «Орджонікідзевугілля» за 1,00 млн грн придбало науково-технічні послуги гірничого напрямку у ДП «Донбаський науково-дослідний проектно-конструкторський вугільний інститут».

ДП «Антрацит» за 0,49 млн грн придбало кисень у ТОВ «ДіПі Єйр Газ».