Обездолені будівельники ПР: Горбаль пішов «під» партнера Ахметова, а Хмельницький здався партнеру Фірташа
23.12.2011   //  

Бізнес народних депутатів Василя Хмельницького та Василя Горбаля цього року зазнав суттєвих втрат на користь більш впливових угрупувань Партії регіонів. Про це пишуть Федір Берестов та Максим Воронков в газеті «Коментарі».

Мінорітарний акціонер націоналізованого «Укргазбанку» Василь Горбаль, чийого брата арештувало СБУ, окрім втрат в політиці – після звільнення з поста голови Львівської облдержадміністрації рік тому йому не запропонували ніякої іншої посади і зараз він рядовий нардеп в ПР – зазнав проблем з будівельним бізнесом.

Він посварився з Вагіфом Алієвим, який є партнером Дмитра Фірташа по девелоперському бізнесу, з приводу будівництва 18-поверхового житлового комплексу «Diamond hill». В результаті свою долю в проекті Горбаль віддав Вадиму Новінському, партнеру Ріната Ахметова.

У Василя Хмельницького з втратою контролю над комунальною сферою столиці (замість його людей в управлячих органах «Київенергохолдингу», «Київводоканалу» та «Київгазу» з’явились представники Сергія Львочкіна) та аеропортом «Жуляни» (віддав 50% компанії «Майстер-авіа» Юрію Іванющенко) проблеми не закінчились. Хмельницький також зазнав втрат в будівельному бізнесі. Девелоперська компанія UDP віддала 50% в більшості своїх проектів («Океан плаза» поряд зі станцією метро «Либідська» та інші) компанії Вагифа Алієва.