Обездолені: заарештовано брата Горбаля, якому винні гроші «не останні люди Партії регіонів»
25.11.2011   //  

Народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль став жертвою перерозподілу власності і сфер впливу всередині ПР. Нещодавно було заарештовано його брата, пише Ірина Соломко в журналі «Кореспондент».

Представники ПР в приватних розмовах з «Кореспондентом» не приховували, що усередині їх політсили почався переділ власності, причому у більшості випадків цей процес проходить максимально непублічно. Однією з його жертв став Василь Горбаль, екс-губернатор Львівської області, депутат-регіонал.

Як повідомило джерело в правоохоронних органах, кілька тижнів тому заарештували його брата Олега, голову наглядової ради «Укргазбанку». Ця фінустанова до 2009 року належала самому нардепові, але після рекапіталізації він позбувся більшої частини своїх акцій. Тепер у колишнього губернатора залишилася лише 12% доля і родич в Наглядовій раді. Проте і це усе спливає з рук «регіонала»

«Брат Горбаля проходить у справі, яке розслідує СБУ», – говорить джерело.  «Кореспондентові» вдалося з’ясувати, що справа дійсно знаходиться в руках слідчих СБУ – його збудило Головне слідче управління. Правда, Марина Остапенко, прес-секретар СБУ, не змогла повідомити подробиць арешту. Категорично відмовився коментувати цю тему і сам Горбаль.

За словами одного з «регіоналів», що побажав залишитися анонімом, брата Горбаля заарештували для того, щоб налякати самого нардепа. «Йому [Горбалю] винні велику суму грошей не самі останні люди в нашій партії. Тепер йде шантаж: пробачиш борг – випустимо брата. Тому він і мовчить», – додає джерело.

«Якщо павуків закрити у банку і не давати їм мух, вони починають їсти один одного. У стані регіоналів якраз така ситуація. Великі павуки з великими повноваженнями почали їсти менших павуків з меншими», – так описує суть того, що відбувається, Володимир Арьев, депутат від опозиційного блоку НУНС.