Ніхто не захотів прокредитувати мільярдом “бойке” будівництво Дністровської ГАЕС
20.12.2011   //  

ПАТ  «Укргідроенерго» 13 грудня відмінило свій тендер на залучення кредитів на загальну суму 1,1 млрд грн. для фінансування будівництва Дністровської ГАЕС. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, на тендер не було подано жодної заявки з боку банків. Сам тендер тричі переносився, спершу розкриття пропозицій планувалось на початку листопада.

Забезпеченням по кредиту «Укргідроенерго» пропонувало майнові права на отримання грошової виручки від реалізації електроенергії за Договором № 3304/01 від 31.01.2006 року з ДП «Енергоринок», з коефіцієнтом покриття 1:2.

Нагадаємо, в березні «Укргідроенерго» змінило генпідрядника будівництва на Дністровській гідроакумулючій електростанції. Замість ТОВ «Енергопром», яке отримало контракт у 2002 році, підряд вартістю 3,7 млрд грн. отримав консорціум «НВО «Укргідроенергобуд».

Водночас змінилось керівництво замовника будівництва ВАТ «Укргідроенерго». З посади першого заступника голови правління було звільнено Юрія Піньковскього, бізнес-партнера брата Юрія Продана Петра. Замість нього призначено Ігоря Сироту, вихідця з львівської залізничної групи Георгія Кирпи, який тривалий час працював в системі «Укрзалізничпостачу» та Держкомресурсів.

Ігор Сирота був призначений головою «Укргідроенерго» напередодні укладання договору з новим генпідрядником. За даними «Ділової столиці», «консорціум «Укргідроенергобуд» не чужий Сироті», якого лобіював Юрій Бойко.