Кернесу нема чим платити за автобуси Колеснікова, тому він відклав виплати по кредиту
15.11.2011   //  

Департамент бюджету і фінансів Харківської міськради 7 листопада уклав угоду з ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» на продовження строку користування траншами кредиту у розмірі 350 млн грн., отриманого в державному банку у 2010 р. Вартість угоди склала 35 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки мерія домовилась про продовження кредиту з банком, у якому кредит було отримано рік тому.

5 листопада 2010 року між Харківською міською радою як позичальником та «Укрексімбанком» було укладено договір на отримання кредитної лінії лімітом 350 млн грн. для оновлення парку автобусів та тролейбусів в рамках підготовки міста до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Строки погашення траншів кредиту мав наступити у листопаді 2011 року.

Разом з тим, «місту необхідно спрямовувати всі можливі кошти на виконання» програми підготовки до Євро-2012. Прогнозний обсяг необхідного фінансування з бюджету міста Харкова за програмою становить 1 372,75 млн грн.

«Не продовження зазначених строків користування кредитом найближчим часом може мати наслідком те, що місто несвоєчасно підготується до чемпіонату та не виконає своїх зобов‘язань перед Державою», – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Нагадаємо, у 2010 році за наполяганням віце-прем’єра Бориса Колеснікова Київ, Донецьк, Харків та Львів уклали угоди на придбання автобусів та тролейбусів «ЛАЗ» за рахунок кредитів, отриманих на ці закупівлі в «Укрексімбанку».

Харківську міськраду очолює Геннадій Кернес, колега Колеснікова по Партії регіонів.