Як крадуть гроші на будівництві мисливської резиденції Януковича
27.11.2011   //  

На розбудові мисливських угідь «Сухолуччя» Віктора Януковича панують відкати, розкрадання бюджету та «кидки» субпідрядників. Про це в інтерв’ю Сергію Лещенко з «Української правди» розповів столяр Олександр Беньковський.

«Генпідрядник усіх робіт в Сухолуччі – “Девелоперська компанія АВК”. У цій фірмі працює одна жінка, по прізвищу Минькина, від неї дуже багато що залежить – будеш ти мати об’єми робіт або ні. Її слово означає дуже багато. Мій кривдник, щоб отримати від неї об’єми, безкоштовно їй зробив ремонт квартири.

Завищують ціни на усе! Дуже багато хто сидить на відкатах, годують один одного.

Я можу розповісти такий випадок. Мені потрібно було підготувати кошторис, я це зробив і віддав начальству. Пройшло деякий час, і мені в руки випадково потрапив один папірець – це був мій кошторис, але з виправленими цінами. Усі ціни тупо множилися на два. Такі пункти як проживання, з’їм удома, з мого кошторису видалялися. Але в кошторис вставилося таке як “довоз людей на об’єкт”. І займався цим Горох і заробляв на цьому, хоча людей нікуди не возив, тому що вони жили прямо в лісі.

І в той же час зі мною не розрахувалися навіть в дрібницях. Наприклад, мені довелося наймати транспорт для перевезення матеріалів не один раз, а п’ять разів. А мені порахували тільки одне завезення. Після такого я можу сказати, що я в якійсь мірі теж проспонсорував будівництво Януковича.

У результаті, люди, що працювали зі мною, в рахунок оплати забрали деревообробний верстат вартістю в 20 000 доларів. Я з ними не зміг розрахуватися – я ним залишився повинен трохи більше 30 тисяч гривен – тому що зі мною не розрахувався замовник, цей самий Горох. Він залишився мені повинен приблизно 160 000 гривень.

В цілому, мене кинули в Україні приблизно на 35 000 доларів. Тому я сьогодні не можу сплатити кредит по квартирі. Банк подав на мене до суду, а квартира в запоруці. А у нас сім’я немала – тепер з’явилася загроза залишитися на вулиці», – розповів Беньковський, який після роботи в «Сухолуччі» поїхав на заробітки в Росію.