Рятувальників не вдалось надурити вживаним Хюндаєм
26.03.2013   //  

Держпідприємство «Морська аварійно-рятувальна служба» через суд повернула 618 тисяч гривень, які вона заплатила ТОВ «Альфатех» за поставку автонавантажувача. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 20 березня.

Одеські рятувальники у травні 2011 року провели тендер на купівлю двох нових автонавантажувачів Hyundai, на якому переміг «Альфатех».

Втім, виявилося, що поставлений фірмою автонавантажувач марки HDF 50-7S 2008 року випуску вже був у використанні, не мав діючого сертифікату відповідної якості. За даними прокуратури держпідприємство переплатило за цю машину 153,6 тисяч гривень.

Від поставки іншого автонавантажувача вартістю 1,2 млн грн рятувальники взагалі відмовились, оскільки фірма хотіла привезти машину іншої моделі –марки 110D-7, а не 110D-7Е, як було визначено у договорі.

Господарський суд Одеської області визнав договір поставки недійсним і постановив стягнути з ТОВ «Альфатех» 618 тис грн на користь держпідприємства.

Власниками ТОВ «Альфатех» є Ігор Черняк з Запоріжжя і віргінський офшор «Альфатеховерсіз ЛТД» (Тортола).

До 2008 року серед власників ТОВ «Альфатех» була фірма «Укрсельхозпром», співвласником якої є дніпропетровський мільйонер Вадим Єрмолаєв (корпорація «Алеф»).