Втратити контракт «УГВ» на 140 млн просто – не поясніть замовнику як перевіряєте вік своїх працівників
25.03.2021   //  

АТ «Укргазвидобування» в тендері на закупівлю сейсморозвідувальних досліджень на Жемчужній ділянці Скиданівської площі за технологією 3D очікуваною вартістю 148,9 млн.грн. вимагало від учасників заповнити опитувальник, повідомляє «Ліга антитрасту».

Серед питань було в тому числі: «Як учасник перевіряє вік працівників?».

ТОВ «Сервіс Ойл» не заповнило в опитувальнику відповідь на це питання, через що замовник його дискваліфікував. Товариство оскаржило відхилення до Тендерної колегії АМКУ, пояснюючи свої дії тим, що напроти цього питання не відведено (виділено) місця для відповіді по аналогії з іншими запитаннями опитувальника, отже вони вирішили, що відповідь надавати не потрібно.

Проте, і Колегія, і замовник були однозначні в своїх оцінках – ця інформація має бути, вона є суттєвою, не формальною та без неї ніяк. Під 24 години для виправлення недоліків цей випадок також не потрапляє.

«Недозаповнили» опитувальники всі чотири учасника цієї процедури закупівлі, за що були відхилені, а тендер – відмінений.

«Отже, будьте уважними з цими «поробленими» опитувальниками та вдалих вам закупівель!», – рекомендують у «Лізі антитрасту».