СБУшники купили розкішний позашляховик Фольксваген Туарег за 2,9 мільйона
07.12.2023   //  

Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області 5 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Фольксваген Центр Кривий Ріг» легковий автомобіль за 2,88 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 20 грудня 2023 року поставлять автомобіль спеціалізованого призначення ПУ-VWTG-ПС виробництва ТОВ «Партек Україна» на базі позашляховика Volkswagen Touareg 2023 року випуску. Позашляховик у кольорі чорний «металік» матиме бензиновий двигун потужністю 340 кінських сил та автоматичною коробкою передач. Гарантійний строк складе два роки.

Автомобіль має круїз-контроль, двозонний клімат-контроль, асистент утримання смуги руху, систему розпізнавання втоми водія, передній та задній парктроніки, подушки безпеки водія та пасажира, електропривід багажника, проекційний дисплей на вітровому склі, світлодіодні матричні фари, світлодіодне підсвічування салону тощо. Крім того, він має систему нічного бачення – інфрачервону камеру, яка розпізнає та реагує на тепло тіла на відстані до 130 м.

Із додаткового спеціалізованого обладнання автомобіль буде оснащений лише гучномовним пристроєм та синім сигнальним світлодіодним маячком на магніті, встановленим на даху.

В салонах Touareg із бензиновим двигуном потужністю 340 кінських сил та автоматичною коробкою передач продають у комплектації R-Line Platinum+ за цінами від 2,99 млн грн.

Закупівлю проводять за рахунок субвенції з місцевого бюджету державному на виконання заходів Програми забезпечення громадського порядку та громадської безпеки в м. Кривий Ріг на період до 2025 року, затвердженої рішенням міськради №209 від 27 січня 2016 року.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. Для участі у них треба було надати аналогічний договір за кодом CPV 34110000-1 Легкові автомобілі.

Нині засновницями постачальника «Фольксваген Центр Кривий Ріг» є Лариса Гресько та Ольга Булавка, а директоркою – Любов Шаламова. За даними системи «YouControl», до 2021 року співзасновницею фірми також була Ольга Андрощук. Раніше, до 2019 року партнером Лариси Гресько та Ольги Булавки по фірмі виступав Валерій Гресько, який був депутатом Криворізької міської ради від партії «Опозиційний блок» (раніше – від Партії регіонів).

Виробником «Партек Україна» із Вишневого володіє та керує Василь Волощук із Черкас.

Нагадаємо, торік регіональні правління поліції охорони купували кілька спецавтомобілів Volkswagen Touareg по 3,07 млн грн, але після публікації «Наших грошей» передумали.

Анна Сорока, «Наші гроші»