Реабілітаційний центр у Брюховичах реконструюють за 152 мільйони будматеріалами по завищених цінах
08.11.2023   //  

КЗ «Багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Святого Миколая» Львівської обласної ради 19 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Укрстройкомплект» реконструкцію будівлі столярної майстерні під навчально-реабілітаційний корпус у смт. Брюховичі за 152 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У підсумковій відомості ресурсів металопластикові вікна враховані по 9 700 грн/кв. м , але без зазначення камерності, профілю та класу енергозбереження.

Як показав аналіз від «Наших грошей» за позаминулий тиждень із 23 по 28 жовтня, середня тендерна ціна на металопластикові вікна по Україні становила 3 653 грн/кв. м, що в 2,5 рази дешевше.

Цеглу керамічну одинарну повнотілу марки М100 250х120х65 мм враховано по 10,92 грн/шт. (ціни вказано з ПДВ, тоді як на скрінах вони ще без урахування податку, вартість доставки вказана окремо):

«Епіцентр» у Львові пропонує таку цеглу по 8,00 грн/шт., що на 37% дешевше. Нещодавно Управління Служби безпеки України у Волинській області врахувало у кошторис свого будівництва таку саму цеглу по 5,89 грн/шт., що вдвічі дешевше:

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Директоркою і уповноваженою особою реабілітаційного центру є Наталія Цимбалюк. У 2020 році вона увійшла в «Топ-50 успішних жінок Львівщини». Директором Департаменту освіти і науки Львівської ОДА є Олег Паска. До призначення він викладав у Львівській політехніці, є кандидатом наук із держуправління та співзасновником Вищої школи політичного лідерства.

Дніпровським «Укрстройкомплектом» володіє та керує Єгор Клименко. Він також володіє ТОВ «УСК Девелопмент», яка створена у лютому 2023 року. Фірми мають однакові адреси.

Із 2017 року, не рахуючи нинішнього підряду, фірма натендерила 36 млн грн, найбільше – в дніпровського ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К.Янгеля» Держкосмосу.

Ганна Кислякова, «Наші гроші»