Столичні комунальники замовили виробнику ще вісім мобільних котелень на 99 мільйонів
29.09.2023   //  

КП «Київтеплоенерго» 14 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Укренергопром» транспортабельних котелень на 99,12 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч виробник має поставити вісім транспортабельних котельних установок ТКУ-1800 у комплекті з дизель-генератором GJB44 по 12,00 млн грн за комплект. Із них три призначені для Дніпровського району, три – для Оболонського і дві – для Печерського. Також повинні поставити три комплекти запчастин, інструментів і приладдя по 1,05 млн грн за комплект.

Котельна установка тепловою потужністю 1 800 кВт виробляє теплоносій температурою до 80°С від ТКУ, для використання в закритих системах опалення. Теплоносієм є 47% розчин пропіленгліколю, що дозволяє зниження його температури до –30°С в неробочому стані, та можливості запуску котельні в роботу. Паливом є дизель. Котельні необхідні для опалення будівель у випадку зникнення центрального опалення внаслідок бомбардувань рашистів.

Договір передбачає аванс у розмірі 70% та оплату залишку 30% протягом 30 робочих днів.

Фірма отримала підряди без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Громадянин Олександр Маленький подав звернення до Держаудитслужби із вимогою «перевірити ринкову вартість схожої номенклатури». ДАСУ поки не відповіла, проте розпочала моніторинг тендер на підставі виявлених нею ознак порушення закону. Вона запитала обґрунтування очікуваної вартості. Замовник відповів їй, що отримав чотири комерційні пропозиції – від «Укренергопрому» на 99,12 млн грн, ТОВ «Сортус Україна» на 112,47 млн грн, ТОВ «Варта-Газ Сервіс» на 122,50 млн грн і ТОВ «Архонт» на 152,67 млн грн. Він встановив очікувану вартість на рівні найнижчої пропозиції «Укренергопрому».

Власником київського «Укренергопрому» є Юрій Герасименко. У жовтнігрудні 2022 року «Київтеплоенерго» замовило йому менш потужних котелень ТКУ-600 для інших районів на 112,41 млн грн. Отже, загалом відтоді ця фірма отримала таких підрядів на 211,53 млн грн.

Анна Сорока, «Наші гроші»