На ремонт укриття ліцею в Броварах за 27 млн найняли новачка по ринковим цінам
23.08.2023   //  

Гоголівський ліцей Броварського району Київської області 27 липня уклав договір з ТОВ «ЗЖ Київ» на облаштування укриття на 27,06 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлю проведено без використання електронної системи через неможливість дотримання строків на проведення відкритих торгів. Відремонтувати укриття потрібно до кінця вересня.

Наразі укриття перебуває у такому стані (фото з офіційного сайту ліцея):

Кошторисні ціни відповідають ринковим. Наприклад, компаунд епоксидний «Hobby 221-Pour» в кошторисі закладено 495,00 грн без ПДВ за кілограм, в магазині можна купити по 585,00 грн з ПДВ за кілограм.

Пісок природній рядовий має відпускну ціну в 132,68 грн/кубометр. Гарячекатана арматурна сталь в кошторисі вказана по 30 770 грн/т. Ці ціни навіть дещо нижче ринкових.

Кошторисом передбачено встановлення трьох трикамерних септиків по 735 400 грн за штуку. Зазвичай вони використовуються в приватних будинках без централізованого водовідведення.

На жаль ринкових цін на вказаний септик не знайдено.

Директором підрядчика «ЗЖ Київ» є Олександр Курочка. Він також є директором ТОВ «Аму-Груп».

За тиждень до підписання договорів у фірми змінився власник з Івана Галунги на Миколу Костюченко.

Останній є власником таких компаній: ПСП АФ «Україна», ТОВ «Белкос-строй», ТОВ «Белкос – Гран», ТОВ «Агрофірма Рижівка» та ТОВ «Аму- Груп».

Це другий тендерний підряд в історії «ЗЖ Київ». У липні вона уклала перший контракт Білогородським академічним ліцеєм №2 на ремонт укриття на суму 8,94 млн грн. Той підряд фірма також отримала без відкритих торгів через терміновість робіт.

«Школа аналітиків»