Комунальники замовили проектування будівництва Подільського мосту на 42 мільйони
10.08.2023   //  

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» КМДА 26-27 липня за результатами тендерів уклало дві угоди про проектування будівництва Подільського мосту через Дніпро на загальну суму 42,34 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч фірма «ВКФ«Стандарт-Авто» за 24,00 млн грн має скоригувати проект другої-шостої черг будівництва Подільського мосту із погодженням, експертизою і виправленням відповідно до зауважень експертизи до середини 2024 року. Фірма «Дортранс» отримала 18,34 млн грн на робочу документацію другої-четвертої черг будівництва. Вона має її виконати до кінця січня 2024 року і потім видавати відповідно до потреб будівництва до кінця 2024 року. Послуги оплачуватимуть протягом чотирьох місяців після їх надання.

Фірма «Інститут «Київдормістпроект», основними власниками якої є Андрій Мостовий та Володимир Воробйов, запропонувала виконати робочу документацію трохи дешевше, ніж «Дортранс». Однак її відхилили за неусунення недоліків протягом доби. Йшлося про відгук до аналогічного договору більш ніж місячної давнини та призупинений сертифікат інженера-проектувальника. Тому виграв «Дортранс». Цей тендер зараз перевіряє Держаудитслужба.

Дорожчим конкурентом на тендерах була «Інжинірингова компанія «Автомагістраль» на чолі з Сергієм Винником, яка належить фірмі «Проектна компанія «Аркон» Ольга Сахань.

Столичною «ВКФ«Стандарт-Авто» володіє і керує Євген Холявко. Донедавна засновником була Марина Квасова, а до неї – Михайло Квасов. Квасови також по черзі раніше володіли фірмою «БК Теплобуд» – одним із субпідрядників фірми «Еко-Буд-Трейд» із будівництва Подільського моста (детальніше про це у новині «Прокуратура розслідує розкрадання на фарбуванні Подільського мосту»). Нині «БК Теплобуд» переоформлено на Марію Матрос.

Марина Квасова володіє «Мамас Продакшн» з Аллою Резніковою. А раніше володіла ще й «Мамас Фільм Продакшн» з Іриною Слободян, але нині фірму переоформлено на Сахіба Аласгарова з Азербайджану. У студії «Мамас Фільм Продакшен» свого часу працював продюсером Кирило Тимошенко – ексзаступник керівника Офісу Президента України.

У 2020-2021 роках «ВКФ«Стандарт-Авто» отримала підрядів на 2,63 млн грн. У тому числі на послуги з проектування і техогляду, а також раптом на поставку шапок поліції охорони.

Київський «Дортранс» належить директору Олександру Педану. Раніше засновниками фірми були Олександр Жуков, Вадим Овдій і МПП «Елтранс» тоді ще Віктора Рєзнікова.

У 2022 році «Дортранс» отримав один підряд нинішнього замовника на будівництво вулиці від проспекту Петра Григоренка до межі Києва в Дарницькому районі за 69,38 млн грн.

Довідково:

Будівництво Подільського мостового переходу через Дніпро поділено на шість черг:

І черга – влаштування з’їздів із моста на Рибальський півострів та на вулицю Набережно-Хрещатицьку в Подільському районі з будівництвом Набережно-Рибальської дороги, мосту через Гавань та естакади вздовж вулиці Набережно-Хрещатицької» (здано в 2010 році);

II черга – будівництво моста на ділянці від вулиці Межигірської до бульвару Перова, а також з’їзди в напрямку до вулиць Оноре де Бальзака та Алішера Навої;

III черга – влаштування з’їздів із моста на Рибальський півострів та на вулицю Набережно-Хрещатицьку у Подільському районі (з’їзд №7 із моста на вулицю Набережно-Рибальську);

IV черга – заїзд із вулиці Набережно-Хрещатицької в районі вулиці Верхній-Нижній Вал;

V черга – дачна забудова для перенесення Русанівських та Воскресенських садів на вулицю Радистів у Деснянському районі;

VI черга – демонтаж вантового мосту через гавань річки Дніпро з вулиці Верхній-Нижній Вал на Рибальський півострів в Подільському районі.