Державний канал «Дом» відписав 14 мільйонів на комедійні серіали в новорічному стилі
14.07.2023   //  

ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (телеканали «Дом» і «UATV») Міністерства культури та інформаційної політики 12 липня уклало дві угоди про створення серіалів на загальну суму 14 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Фірма «Рікі-Тікі-Таві» за 10 млн грн має створити серіал у жанрі новорічної комедії під робочою назвою «Санаторій «Незабудка». Йдеться про чотири серії по 46 хвилин. Режисер, сценарист і мова невідомі. Вартість включає написання/адаптацію сценаріїв за 280 тис грн і частковий технологічний цикл виробництва: підготовчий період за 4,46 млн грн, знімальний період за 4,92 млн грн і монтажно-тонувальний період за 329 тис грн. Хвилина знімального періоду коштує 26 740 грн, тобто кожна із серій на цьому етапі обійдеться у 1,23 млн грн.

Фірма «Ай К’ю» за 4 млн грн має створити серіал у жанрі різдвяної комедії під робочою назвою «Позивний «Санта». Йдеться про дві серії по 46 хвилин. Режисер, сценарист і мова також невідомі. Вартість включає написання/адаптацію сценаріїв за 140 тис грн і частковий технологічний цикл виробництва: підготовчий період за 2,03 млн грн, знімальний період за 1,71 млн грн і монтажно-тонувальний період за 171 тис грн. Цього разу хвилина знімального періоду коштує 18 580 грн, тобто кожна із серій на цьому етапі обійдеться у 855 тис грн.

Київським ТОВ «Рікі-Тікі-Таві» володіє і керує Оксана Іванюк, продюсерка і сценаристка комедійного серіалу «Козаки. Абсолютно брехлива історія» (2020). Ще вона володіє ТОВ «Поліґон Філм» разом із Мирославом Латиком з Франківщини, режисером фільмів «Халепа на 5 baksiv» (2019), «Максим Оса та золото Песиголовця» (2022) та «Королі репу» (2023).

Також вона є засновницею ТОВ «Ай К’ю» сама і ТОВ «Ай К’ю Продакшн» із громадянами Білорусі Сергієм Атрощенком і Віктором Медведським, зареєстрованими в Україні. Останні володіють ТОВ «Команда ЧП» із білорусами Антоном Азізбекяном, Олексієм Поляковим, Павлом Кривчиком, Анатолієм Чайковським, Євгенієм Сморигіним і Дмитром Танковичем.

Це учасники мінської команди КВК «ЧП», окрім Азізбекяна, відомого як продюсер Сергія Михалка. Команда «ЧП» перебралась в Україну. Танкович також є актором «Дизель шоу».

На «Кіноріумі» в доробку продюсерки Іванюк є російські серіали. Над ними ж працювали Атрощенко і Медведський. «Це любов» виходив у 2015-2016 роках, «Катя на автоматі» – у 2021 році, тобто між окупацією Криму та повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

До червня 2023 року фірма «Ай К’ю Продакшн» була єдиним засновником фірми «Ай К’ю».

Фірма «Рікі-Тікі-Таві» вперше отримала підряд, а «Ай К’ю» у 2021 році отримала державну підтримку Держкіно у сумі 3,07 млн грн на документальні фільми «Іван і Марта» і «Плай».