«Нафтогаз» за 9 мільйонів найняв хедхантерів для підбору топ-менеджерів
31.05.2023   //  

АТ «НАК «Нафтогаз України» 29 травня за результатами тендеру уклало угоду з фірмою «Уорд Хауел Україна» про послуги рекрутингових агенцій щодо пошуку персоналу вартістю 8,88 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

За три роки фірма виконає пошук та підбір кандидатів на десять посад керівників вищої ланки «Нафтогазу». Вона проводитиме моніторинг відповідного ринку працюючих за допомогою власної і загальнодоступних баз даних потенційних кандидатів, відбиратиме кандидатів і проводитиме з ними співбесіди, створюватиме скорочений список із трьох-п’яти кандидатів і передаватиме його замовнику для ознайомлення. Потім фірма буде організовувати співбесіди замовника з кандидатами, яких той вибрав зі скороченого списку. Також вона надаватиме замовнику коментарі, відгуки і враження від співбесід, консультуватиме його щодо відбору кандидата-фіналіста аж до працевлаштування.

Згідно профілю посади, керівник вищої ланки «Нафтогазу» повинен мати вищу освіту, міжнародні сертифікації, додаткову освіту за професійним напрямом і досвід роботи на аналогічній/суміжній посаді на напрямом у міжнародних/провідних компаніях України і світу від семи років, а також вільно володіти англійською та українською мовами тощо.

Пропозиція «Уорд Хауел Україна» на чверть дешевша від очікуваної суми 11,83 млн грн.

Київською «Уорд Хауел Україна» керує Олеся Венгер, а володіє Ігор Кабузенко, який у 2019-2020 роках був членом Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Він також є засновником фірм «Уорд Хауел Інтернешнл – Україна» та «ІН Дайнемікс».

Переможець є частиною міжнародної компанії «Ward Howell International». Із 2016 року він натендерив 33,75 млн грн. Зокрема у 2018 році «Нафтогаз» замовляв їй рекрутингові послуги на 2,65 млн грн і 11,80 млн грн. У 2019 році менший договір розірвали за згодою сторін без оплати, а більший договір продовжуватиме діяти до кінця червня 2023 року.

Єдиним конкурентом переможця була київська «Екзекьютів Серч Юкрейн» латвійської «Executive Search Baltics». Кінцевими бенефіціарами є директор Лієгіс Вієстурс та Айга Авотіна. Українська та латвійська компанії входять у рекрутингову мережу «Amrop».

Анна Сорока, «Наші гроші»