Антиукраїнські заточки «Енергоатому» в закупівлі електробусів на 235 мільйонів (додано)
29.05.2023   //  

(додано повідомлення про купівлю турецьких автобусів)

(додано повідомлення про розрив угоди 21 липня)

Підрозділ «Атомпроектінжиніринг» «Енергоатому» з третьої спроби намагається протягнути закупівлю турецьких електробусів на чверть мільярда гривень з маржею 60 мільйонів гривень. І задля цього знаходить все нові і нові заточки проти українського виробника.

Атомники хочуть купити 10 електробусів та 5 зарядних станцій прискореного типу для підвезення своїх працівників на атомні електростанції. Перший тендер очікуваною вартістю 230 млн грн оголосили у жовтні минулого року. Другий на 236 млн грн – у січні. І третій тендер такою ж вартістю почали у квітні.

Всі три рази на тендер заявлялись тільки два учасники. ТОВ «Авто-регіон» з турецькими автобусами Temsa Avenue Electron, які в Україні проходять лише лакофарбові роботи (локалізація 16%), та ТОВ «Завод «Електронмаш», які збирають у Львові з імпортних комплектуючих (локалізація 40%).

В усіх випадках львівський завод пропонував автобуси дешевше від посередника турків. У перший раз 225 млн на 228 млн грн, у другий раз 174 млн на 233 млн грн, і у третій раз 174 на 234 млн грн.

Кожного разу «Атомпроектінжиніринг» знаходив причини відхилити пропозицію українського заводу. Вперше – через те, що «Електронмаш» зазначив невідповідний термін постачання. Вдруге – через претензії до листів-відгуків щодо продукції львівського заводу. В обох випадках замовник потім відхиляв і пропозицію конкурента через різні претензії та скарги львівян.

А в останній раз замовник поставив вимогу аби у учасника була відповідна фінансова спроможність: щоб обсяг річного доходу за минулий рік був не менший від очікуваної вартості тендеру. При цьому у «Електронмашу» дохід у 2021 році становив 232 млн грн. Тобто він відповідав очікуваній вартості першого тендеру, який був оголошений ще у жовтні минулого року на суму 230 млн грн. Але після відміни перших торгів підняв очікувану вартість наступних торгів до 236 млн грн, і таким чином «Електронмаш» не зміг би задовольнити атомників своїм річним доходом. Тим більш, що для процедур, оголошених вже у 2023 році, необхідно було вже показувати дохід за 2022 рік. А у цьому році, коли в Україні почалась активна фаза війни з Росією, обороти виробничого підприємства впали.

«В 2021 р. через епідемією COVID -19  і в 2022  р. через введення воєнного стану і зниження попиту закупівлі нових транспортних засобів (автобусів, електробусів, тролейбусів, трамваїв) практично не здійснювалися. Наведене підтверджується інформацією про закупівлі електробусів на сайті. Таким чином, жоден український виробник не може виконати наведену умову тендерної документації, оскільки обсяги доходів виробників від продажу продукції протягом 2021-2022 року значно знизились», – повідомив «Електронмаш» у скарзі АМКУ, просячи про зменшення розміру суми підтвердженої фінансової спроможності.

Однак Антимонопольний комітет визнав законною вимогу замовника про 100% підтвердження, оскільки в тендерному законі з 2019 року введена відповідна норма. Відтак львів’ян і відхилили на підставі цієї норми.

У свою чергу «Авто-регіон» мав необхідний оборот у воєнному 2022 році. Фірма на своєму сайті вказує, що вона є «офіційним імпортером та дилером» інших виробників.

24 травня «Атомпроектінжиніринг» визнав «Авто-регіон» переможцем торгів. І остаточне укладення угоди може відбутись найближчими днями. У цьому випадку «Енергоатом» заплатить за турецькі електробуси на 60 млн грн більше від пропозиції львів’ян. Це становить 25% від вартості тендеру.

8 червня атомники таки уклали угоду з «Авто-регіоном» на постачання автобусів Ar-Temsa avenue electron по 27 млн грн та зарядних станцій Vestel EVC03-HPC 180CC по 1,2 мільйонів гривень. При цьому зарядки мають бути доставлені до кінця листопада 2023 року. А автобуси – лише у квітні 2024 року.

21 липня договір було розірвано “у зв’язку з відсутністю реального фінансування видатків Покупця”.

«Наші гроші» проаналізували тендерну пропозицію «Авто-регіону» щодо локалізації турецьких автобусів. Сама фірма надала порівняльну таблицю з двома колонками: у лівій вказані технічні характеристики електробусу до локалізації Temsa Avenue Electron, у правій харектеристики після локалізації Ar–Temsa Avenue Electron. В цих колонках немає жодної різниці окрім того, що у назві електробусу додались дві букви Ar. Що підтверджує заяву львівян, що вся «локалізація» дилерів турецьких автобусів зводиться до фарбування та герметизації салону.

У свою чергу електробуси «Електронмашу» проходять більш глибоку переробку в Україні. Збільшується з 200 до 210 кілометрів запас ходу на одному заряді, та збільшується кількість сидінь в салоні з 25 до 34.

Довідково

Столичною компанією «Авто-Регіон» володіє та керує киянин Дмитро Гайдамаха.

Львівський «Завод ЕлектронМаш» входить у концерн «Електрон».  Бенефіціарами є Вікторія Стародуб, Сергій Медведєв, Маріанна Джурик, Олеся Яворська, директор концерну Василь Пецух та президент і голова правління Юрій Бубес.

Юрій Ніколов, «Наші гроші»