П’ятихатки замовили позашляховик Renault Koleos зі скляним дахом за півтора мільйона
24.05.2023   //  

Виконавчий комітет П’ятихатської міської ради Кам’янського району Дніпропетровської області 12 травня за результатами тендеру замовив фірмі «Нара-Авто» легковий автомобіль вартістю 1,45 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До липня поставлять позашляховик Renault Koleos 2,5E CVT 4х4 у дорожчій комплектації Intense 2023 року випуску в кольорі «чорний аметист металік». Він має пакет «Комфорт», панорамний скляний дах з люком і шторкою з електроприводом, преміум аудіосистему і шкіряні сидіння. Додатково автомобіль матиме металевий захист двигуна, тонування та комплект із чотирьох коліс 225/65 К17 (зимова гума GoodYear та легкосплавні диски).

В салонах автівка у комплектації Intense без додаткових опцій коштує 1,18 млн грн. Пакет «Комфорт» обійдеться у 21 тис грн, скляний дах – у 26 тис грн, преміум аудіосистема – у 19 тис грн, шкіряні сидіння – у 23 тис грн, фарба «чорний аметист металік» – 36 тис грн. Разом це складає 1,39 млн грн, що на 60 тис грн дешевше від договірної ціни. Ця різниця може пояснюватись згаданими додатковими опціями: захист двигуна, тонування і колеса.

Мером П’ятихаток є аграрний бізнесмен Гілал Ісаєв. У 2020 році він декларував власний Lexus LX470.

Криворізькою фірмою «Нара-Авто» володіють Ганна Лаврешина і Наталія Євсюкова.

Лаврешина є співзасновницею фірми «Весташляхбуд», яка є монополістом із поточного ремонту та утримання доріг у Кривому Розі. Іншими співзасновниками цієї фірми є:

  • фірма «Грінфорт-С», яка належить Самвелу Єганяну та АТ «ЗНВКІФ «Нортон», де найбільшу частку 5% має ПрАТ «Страхова компанія «Велес» подружжя Сардарянів;
  • Менахем Мендел Едері, який є сином головного рабина Кривого Рогу Лірона Едері.

Свого часу фірмою «Нара-Авто» керував Ігор Лаврешин, а нині директором є Олександр Євсюков. Вони були помічниками покійного екснардепа від Партії регіонів і «Опоблоку» Костянтина Павлова. У 2020-2021 році останній був мером Кривого Рогу від «ОПЗЖ».

Крім того, раніше співзасновницею «Нара-Авто» була Надія Любоненко – дружина ексмера Кривого Рогу та колишнього нардепа від Партії регіонів Юрія Любоненка.

Павлов свого часу був заступником Юрія Любоненка та Юрія Вілкула на посаді мера, однак і після того ці троє продовжували разом брати участь у заходах у Кривому Розі.

До 2012 року «Весташляхбудом» співволоділа Каріне Сардарян – дружина одеського бізнесмена Сурена Сардаряна. Останнього пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з виконувачем обов’язків мера Кривого Рогу і депутатом Криворізької міськради від власної партії Юрієм Вілкулом, а також із його сином Олександром Вілкулом, який раніше був головою Дніпропетровської ОДА та нардепом від «Опозиційного блоку».

Анна Сорока, «Наші гроші»