Експерти МОЗу купили собі Toyota Camry за 1,5 млн – на чверть дорожче, ніж купує тойоти КМДА
19.05.2023   //  

Державне підприємство «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» 15 травня за результатами тендеру замовило фірмі «ВіДі Автострада» легковий автомобіль вартістю 1,54 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До червня поставлять чорний гібридний автомобіль Toyota Camry 2.5 Hybrid e-CVT у найнижчій комплектації Elegance+ 2023 року випуску. Він повинен мати фронтальні та бокові подушки безпеки водія та переднього пасажира, подушки безпеки для колін водія, передні та задні захисні шторки, різні системи безпеки, круїз-контроль, клімат-контроль, іонізатор, систему допомоги під час паркування із камерою заднього виду з динамічними графічними підказками, передні та задні кутові сенсори паркування тощо. Додатково він буде мати підігрів задніх сидінь, комплект зимової гуми, а також тонування трьох стекол.

В салонах автівка у комплектації Elegance+ без додаткових опцій коштує 1,43 млн грн.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

В цей же час проходить закупівля Тойот Камрі для Київської міськдержадміністрації. Автотранспортне підприємство КМДА планує укласти угоду на придбання 17 автомобілів Toyota Camry 2.5 8 A/T comfort по ціні 1,18 млн грн. Це автівки з бензиновим двигуном, і вони на 25% дешевші від гібридної Тойоти для експертів МОЗу.

«Державний експертний центр МОЗ України» з листопада 2020 року очолює Михайло Бабенко. Однак нинішній договір від держпідприємства підписав виконувач обов’язків директора Михайло Лобас, який на сайті є заступником директора з клінічних питань.

Як повідомляли «Наші гроші», до початку повномасштабного вторгнення Росії, у кінці 2021 року це держпідприємство замовило позашляховик Skoda Superb Style за 1,29 млн грн і седан Toyota Camry Premium за 1,17 млн грн. Раніше у тому ж році воно замовило два фургони Citroen Berlingo за 595 тис грн і 578 тис грн, а в 2018 році – позашляховик Skoda Superb Style за 867 тис грн та ліфтбек Skoda Octavia A7 Ambition за 669 тис грн.

Компанією «ВіДі Автострада», яка є офіційним дилером автомобілів Toyota в Україні, керує Олександр Джуринський. Вона входить у групу «ВіДі» Віталія Джуринського.

Анна Сорока, «Наші гроші»