Мерія Кривого Рогу замовила українських квадрокоптерів Pegasus Arms 25 на 6 мільйонів
26.04.2023   //  

Виконавчий комітет Криворізької міської ради Дніпропетровської області 20 квітня без торгів уклав угоду з фірмою «Пегас Армс» про закупівлю безпілотників на 6,11 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 20 травня виробник поставить у Кривий Ріг десять безпілотних авіаційних комплексів «Pegasus Arms 25» по 611 тис грн за штуку. Це квадрокоптери вантажопідйомністю 16 кг із подвійною камерою: денною з десятикратним оптичним зумом і тепловізором. Вони можуть літати на 9-10 км плюс повернення. Час зависання та польоту порожнім складає 45-40 хвилин, а з навантаженням – 30-35 хвилин. Безпілотники нечутливі до більшості ручних протидронових пристроїв, мають радіус радіообміну до 10 км, різні режими польоту, 2-4-6-канальну систему скидання цільового призначення, а також ремонтний комплект із чотирьох пропелерів і набору інструментів. На сайті виробника сказано, що цей БПЛА придатний для скидання будь-яких боєприпасів загальною вагою до 20 кг.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Заснований у січні білоцерківський виробник «Пегас Армс» зі статутником 500 тис грн уперше отримав державний підряд у «Прозорро». Ним володіє і керує Ілля Самошкін.

Анна Сорока, «Наші гроші»