Поліція купила «крузак» Prado у розкішній комплектації за 1,8 мільйона з румунського гранту
23.03.2023   //  

Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області 21 березня за результатами тендеру уклало угоду з фірмою «Автосаміт Лтд» про закупівлю легкового автомобіля за 1,80 млн грн без ПДВ. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До травня поставлять легковий автомобіль спеціалізованого призначення СКС-TPR-ПС на базі позашляховика Toyota Land Cruiser Prado. СКС вказує на фірму «Спец-Ком-Сервіс».

Автомобіль кольору «сріблястий металік» матиме бензиновий двигун об’ємом 4 л та автоматичну коробку передач. Технічні вимоги відповідають найвищій комплектації Prestige+. На це вказує холодильник у передньому підлокітнику, система моніторингу сліпих зон, система стабілізації положення кузова тощо. Зараз у салонах Toyota вона коштує 1,77 млн грн за авто в наявності або 1,83 млн грн під замовлення без ПДВ.

Гарантійний строк на автомобіль повинен становити три роки або 100 тис км пробігу.

Ця закупівля без ПДВ, оскільки її провели за грантові кошти за проектом «Регіональне співробітництво з питань запобігання та боротьби з транскордонною злочинністю між Румунією-Україною – SAGA». Цей проект фінансується Європейським Союзом через Орган управління СОП (Спільної операційної програми) «Румунія-Україна 2014-2020».

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

«Автосаміт Лтд» належить «Українській автомобільній корпорації» Таріела Васадзе.

Засновниками «Спец-Ком-Сервісу» з-під Києва є Сергій Калюш із Вишневого і Михайло Городових із Черкащини. Директором цієї фірми є Василь Юрійович Даниляк. Житель Вишневого з такими ПІБ до 2017 року був начальником штабу оперативного управління Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, а його дружина Валентина Даниляк до 2020 року очолювала Відділ контролю на міському електричному транспорті та залізничному транспорті Управління державного контролю на наземному транспорті.

Анна Сорока, «Наші гроші»