Президент підписав закон про оприлюднення ціни картоплі Міноборони. На черзі «схема», що дозволяє красти
21.03.2023   //  

Президент Володимир Зеленський 21 березня підписав закон №8381 щодо запровадження прозорості в оборонних закупівлях.

Згідно закону, Міноборони повинно звітувати за ціни харчів та інших НЕзбройних товарів, які закуповувало від початку вторгнення у 2022 році, та по майбутнім закупівлям. Публікація чутливих та секретних даних не передбачається.

Наразі продовжується робота по створенню механізмів безпечного публікування цих даних у «Прозорро».

Верховна Рада проголосувала за цей законопроект 24 лютого, через місяць після публікації «Дзеркала тижня» про завищені ціни на харчі у контракті Міноборони з компанією «Актив-компані» вартістю 13 млрд грн.

Анастасія Радіна

На прохання «Наших грошей» голова антикорупційного комітету Верховної Ради Анастасія Радіна, яка є автором прийнятого закону, розповіла чи потрібно змінювати систему закупівлі їжі для військових та чи є ефективною закупівля «послуг з організації харчування для військових  частин» а не закупівля окремих продуктів поза каталогом:

– Безумовно, систему потрібно змінювати. Саме те, як зараз організована система закупівель харчування для військових, і є джерелом зловживань на закупівлях. Міноборони стверджує, що купує послугу, у яку входить набір із 409 продуктів із так званого каталогу, доставка, охолодження, заміна продуктів тощо. Насправді ж військові частини отримують від постачальників саме продукти (і по факту значно менше найменувань, ніж включає каталог), а не готові страви;  меню частини також формують самостійно; переважно військові самостійно забирають продукти з певних складів.

Міністерство висуває до постачальників вимогу постачати будь-яку з 409 позицій каталогу у незрозумілій заздалегідь кількості та навіть напрямку(!). За твердженням закупівельників міністерства, продукти мають їздити за військовою частиною (чи її підрозділами) по всій Україні. На прохання рітейлерів завчасно зорієнтувати, які продукти мають бути в наявності, бо їм треба завчасно замовити їх у виробників, закупівельники Міноборони розводять руками — рітейл має бути готовим протягом двох тижнів з моменту замовлення частиною поставити весь каталог з 409 позицій (і осетр, і журавлину, і крупу саго, і насіння льону, які у військових частинах ніколи і не бачили) у будь-яку точку України. Готовність постачати всі 409 найменувань продуктів у короткі терміни і непередбачувана логістика поставок виглядають дикими умовами для більшості добросовісних постачальників, які не знайомі із справжнім станом справ у постачанні продуктів для військових. І проблема, як ви розумієте, не у цих постачальниках, а у вимогах до них.

У результаті продукти, які Міноборони купує під виглядом послуг, коштують в рази дорожче, ніж ті самі продукти у закупівлях прикордонної служби чи в роздрібних мережах.

Закупівлі харчування для військових треба відкрити для конкуренції: нічого не заважає використовувати хоча б спрощену процедуру в Prozorrо; закуповувати саме товар, а не штучну “послугу; встановити граничні ціни на найбільш поширені харчові продукти на рівні ринкових.

Потрібно також переглянути каталог з 409 найменувань продуктів таким чином, щоби найбільш поширені продукти харчування — картоплю, капусту, моркву, курятину — закуповувати окремо, адже саме широка конкуренція між потенційними постачальнками цих продуктів може дати найкращі ціни. Також Міноборони має встановити зрозумілі і передбачувані вимоги щодо логістики постачання продуктів.

Юрій Ніколов, «Наші гроші»