Чоловік чиновниці мерії Кам’янського за 50 мільйонів лататиме дороги Кам’янського асфальтом по завищеній ціні
07.03.2023   //  

Галина Єрмоленко, директор Департаменту економічного розвитку Кам’янської міськради

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради Дніпропетровської області 1 березня за результатами тендеру замовив компанії «Укравтобуд» ремонт доріг на 50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На цей рік замовили поточний ремонт дорожнього покриття на території міста. Мова про холодне фрезерування, влаштування асфальтобетонного покриття, ліквідацію вибоїн та герметизацію тріщин в асфальтобетонному та цементобетонному покриттях. Роботи оплачуватимуть протягом 120 банківських днів після виконання, тобто десь за півроку.

Ціни у підсумковій відомості ресурсів вищі від закупівель з коротким строком оплати.

Найбільша сума у 18 млн грн піде на щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу Б марки 2 по 7 649 грн/т (тут і далі без ПДВ).

Це дуже висока ціна.

У лютому Криворізька міськрада замовляла поточний ремонт доріг до кінця року зі щільним дрібнозернистим асфальтобетоном типів А, Б, В на 71% дешевше – по 4 470-4 500 грн/т. Раніше, у грудні Дніпропетровська САД замовила поточний середній ремонт траси із щільним дрібнозернистим асфальтобетоном АСГ.Др.Щ.А.НП1 БМП 60/90-53 на 88% дешевше – по 4 071 грн/т. За тим договором роботи повинні були виконати до 19 лютого, але потім строк продовжили до кінця року.

В укравтодорівському моніторингу цін будматеріалів по Україні також немає подібних  цін на асфальт. Для Дніпропетровської області вони коливаються на рівні 4 440-6 000 грн/т.

Будівельний щебінь із природного каменю марки М1000 фракцією 5[3]-10 мм коштує 1 800 грн/куб. м. На лютневій закупівлі дніпровського КП «Коменергосервіс» щодо відновлення покриття він був майже втричі дешевшим – 626 грн/куб. м. На згаданій грудневій закупівлі Дніпропетровської САД він був утричі дешевшим – 593 грн/куб. м.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Держаудитслужба перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушення закону.

Дніпровським «Укравтобудом» володіє Вадим Єрмоленко з Кам’янського. Це чоловік Галини Єрмоленко, яка обіймає посаду директорки Департаменту економічного розвитку Кам’янської міськради з 2017 року. У 2015 році він марно висувався до Дніпропетровської облради від «Опозиційного блоку». Вадим Єрмоленко є засновником фірм «Дніпровський кар’єр», «Промбут» та «Дор Трест» одноосібно, а також обслуговуючого кооперативу «Спортивне селище» разом із дружиною, Антоном Чупініним, Валерієм Морозом та Олександром Івановим. Крім того, він є засновником фірми «Дорпромсервіс», Людмила Єрмоленко (ймовірно, мати) – фірми «Промдорсервіс», а Віталій Єрмоленко (ймовірно, батько) – фірми «Альтінвест» (усі три на сьогодні знаходяться у стані припинення).

Раніше співзасновником «Укравтобуду» був дніпровець Вячеслав Гончаренко. Він володів фірмами «Дорсервіс-Плюс» (припинено), «Дорінвест» і «Будшляхсервіс» (припиняються).

Із 2019 року «Укравтобуд» натендерив 399 млн грн, переважно в нинішнього замовника.

Анна Сорока, «Наші гроші»