Парламентська газета дозволила видавництву підняти ціну друку «Голосу України» на 13% до 8,5 млн грн
01.03.2023   //  

Державне підприємство «Редакція газети «Голос України» 22 лютого оголосило про намір укласти угоду з ТОВ «Мега-поліграф» на друк газети у 2023 році. Вартість контракту має скласти 8,53 млн грн, що на один мільйон гривень дорожче від очікуваної вартості пропозицій. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Замовник оголосив торги очікуваною вартістю 7,50 млн грн. Однак в тендерній документації прописав, учасники можуть подавати дорожчі пропозиції. «Прийнятний відсоток перевищення ціни» було визначено замовником у розмірі 15%.

«Мега-поліграф» було єдиним учасником відкритих торгів з особливостями. Видавництво зробило пропозицію 8,53 млн грн, що на 13% більше від очікуваної вартості.

Замовлення стосується другу газети «Голос України» 5 разів на тиждень накладом як правило до 20 тисяч примірників.

В останні роки «Голос України» замовляв друк своєї газети саме у ТОВ «Мега-Поліграф» Євгена Скляра та Олега Свірко. При цьому сума угод незмінно була більшою від 10 млн грн, але потім коригувалась. Наприклад, у березні 2021 року було укладено контракт на друк парламентської газети вартістю 12,29 млн грн. Цей контракт діяв до 11 лютого 2022 року і по ньому зрештою було оплачено 8,96 млн грн. Відтак ціна контракту 2023 з урахуванням перевищення пропозиції «Мега-поліграфу» над очікуваною вартістю відповідає виплатам у довоєнний рік, коли курс гривні становив 27 проти нинішніх 40.

Юрій Ніколов, «Наші гроші»