Іздіватільство від «єдапсівців» з «України»
24.02.2023   //  

Одне з найцинічніших знущань, яке тільки можна уявити по відношенню до журналіста «Наших грошей», це закупівлі ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів».

Для аналізу закупівель обов’язково потрібна інформація про те, що і почім купили. Щоб можна було порівняти з ринковими цінами. Без цього можна курить бамбук і очікувати поки хвилі Дніпра пронесуть чергового бенефіціара «України», змитого зміною влади в країні.

А тепер дивіться, що в оголошенні про закупівлю на чверть мільярда гривень в «Прозорро» публікує державний поліграфкомбінат, який саме такі велетенські закупівлі проводить без використання електронної системи, бо це право йому подарувала влада:

Наступне приниження чекає нас у звіті про закупівлю, який «Україна» завантажує в «Прозорро» окремим пдф-файлом:

Тобто там взяли загальну суму угоди 232 мільйони гривень, поділили на кількість чогось, і з точністю до копієчки і прописом написали, що куплено щось по 138 384 гривні за штуку.

І додали більше слів у розшифровку предмету закупівлі: «якість повинна відповідати умовам договору».

Але ж договору нема. Зате є чемпіон «України» по рекурсії)))

І завершає цей фестиваль цинізму власна примітка «України», що у звіті про закупівлю без використання електронної системи «може зазначатися інша інформація».

Може. Зазначатися. Інформація. Про. Предмет. Закупівлі.

Але. Ми. Її. Не. Зазначимо.

Ха. Ха. Ха.

І щоб вже остаточно добити журналіста «Наших грошей» поліграфкомбінат проводить закупівлю яєць з використанням електронної системи – по процедурі «запит ціни пропозицій». Яка передбачає публікацію угоди з переможцем, а не жалюгідного звіту. І тут вже вивалюють і угоду з умовами поставки, і точну характеристику предмета закупівлі «яйця столові курячі вищої категорії», і зрозумілу ціну за одиницю – 5,40 грн/шт (Резніков, спиш?).

Але це угода всього на 48 600 гривень.

А угода на 232 485 120 гривень захищена від «Наших грошей» жалюгідним звітом. І не одна вона. Таких у «України» десятки – на мільярди гривень. І почалось це задовго до вторгнення…

Також див:

Найуспішніші тендерні підрядники під час війни: ЄДАПСівці в лідерах

Медведчук мав частку у консорціумі «ЄДАПС», який монополізував державні документи

«ЄДАПСівці» з узгодженою в Офісі Зеленського директоркою держкомбінату додали українцям 0,5 євро в ціну паспорта

«ЕДАПСівці» повернулись на держкомбінат «Україна» і відразу взяли 407 млн на паспортах

Блог від: Юрій Ніколов