Маєток в Козині за 311 мільйонів купує власник кіберкоманди NAVI Кріппа, у якого реєструвався покупець готелю «Дніпро»
26.01.2023   //  

Державний «Промінвестбанк» має намір укласти угоду з ТОВ «Мідал» щодо продажу цій фірмі житлової нерухомості в Козині під Києвом за 311,11 млн грн. Стартова ціна була 187,63 млн грн. Тож переможець підняв ціну у півтора рази.

Про це свідчать дані «Прозорро. Продажі» про аукціон, який відбувся 16 січня.

Нерухомість розташована за двома адресами.

По Столичному шосе, 133 знаходиться ресторан на 140 місць та два корпуси (спальний та адміністративний), що входять до бази відпочинку Конча-Заспа.

Більш цінні активи розташовані в Козині. Це великий будинок площею 1128 кв.м  по вул Монашинська, 2-А. Поруч ним знаходиться елінг, гостьовий будинок загальною площею 228 кв м, три господарські будівлі, кожна з яких за площею близько 226 кв м. По-сусідству ще один житловий будинок на 226 кв м.

Гостьовий та житловий будинки раніше «Промінвестбанк» намагався здати в оренду на півроку  з початковою ціною близько 190 тис грн. Але тоді аукціон не відбувся.

Крім того, до пакету на продаж входять три земельні ділянки загальною площею понад гектар для будівництва та обслуговування будинків в  ЖК «Краєвид» (Козин) та 10 соток в цьому ж ЖК для ведення особистого селянського господарства. Крім того, покупець стане власником, зокрема, трактора Футянь Аобао FT354, 2008 року випуску та 39 % корпоративних прав (пайовий внесок в нефінансову установу) неназваної юридичної особи.

Конкурентами переможця на торгах 16 січня було ТОВ «Інженіринг-аналітика», пропозиція якої протягом аукціону була на рівні стартової ціни продавця – 187,63 млн грн.  А також ТОВ «Грин Хаус» з пропозицією 189,70 млн грн. Відмітимо, що всі три учасника протягом торгів не змінювали свої початкові заявки.

В підсумку, пропозиція «Мідал» виявилася на 66% вищою за стартову ціну і продавець заявив про намір укласти з фірмою угоду про продаж нерухомості за 311,11 млн грн.

Власником ТОВ «Грин Хаус» через ТОВ «Юридичне об’єднання «Капітал правіс» вказаний Борис Гриценко. Власниками ТОВ «Інженіринг-аналітика» вказані його директор Олег Сохан, Володимир Перепелиця та Валерій Клебан.

Максим Кріппа

Власником ТОВ «Мідал» з 99,99% в статному фонді фірми вказаний Максим Кріппа. Його партнером з 0,01% в статутному фонді є директор фірми Олександр Осока.

У вересні 2022 року український Forbes з посиланням на власні джерела низивав Кріппу власником беттінгового оператора GGBet, а також назвав його новим власником найвідомішої вітчизняної кіберспортивної організації NAVI. За даними ЗМІ, зміна власника відбулася ще в 2020 році. Але Youcontrol їх зафіксував тільки в липні 2022 року, коли Кріппа через «Натус вінсер іспортс лтд» (Британські Віргінські острови) став бенефіціаром ТОВ «Наві Ю.Ей», власником якого раніше був засновник NAVI Олександр Кохановський. Саме Кохановський називав себе справжнім покупцем столичного готелю Дніпро, який в 2020 році купило ТОВ «Смартленд» за 1,1 млрд грн. Хоча тоді засновниками фірми були її директор Максим Терещук і ТОВ «Айс Таун» Олексія Ігуніна.

З моменту заснування в 2013 році «Смартленд» прописане в Броварах на вул. Київська 130. Про це також повідомляла «Ліга» влітку 2020 року.

За даними держреєстру нерухомості, власником цього житлового будинку на момент реєстрації фірми був саме Максим Кріппа. Нині власником вказана кіпрська «Absentem limited», що була заснована в 2012 році. Кіпріотам належить і 9 соток двору за цією адресою.

У сусідньому будинку по вул.Київська, 126 (на фото) зареєстровані ТОВ «Броварський оптовий ринок», «Іксіон груп», а також ТОВ «Клуб ягуар» (Київська 146), власниками яких є Кріппа. Також Київська, 126 є місцем реєстрації низки колишніх фірм Кріппи та його партнерів.

Нині NAVI  публічно себе представляє як волонтерський рух, команда, зокрема, спільно з «Аккордбанком» поставляють автівки для ЗСУ. Бенефіціаром згаданого банку вказаний Данило Волинець – чоловік посла України в США  Оксани Маркарової. Сам  «КБ «Акордбанк» також раніше заявляв про зацікавленість в купівлі готелю «Дніпро».

 

Назва Основна діяльність Власники (% в  статутному капіталі)
ТОВ «Мідал»

 

68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна

 

Кріппа Максим Володимирович (99,99%),

Осока Олександр Васильович (0,01%)

ТОВ «Клуб Ягуар» 46.31 Оптова торгівля фруктами й овочами Кріппа Максим Володимирович (33,3%),

Галайба Софія Павлівна (33,3%),

Оснач Роман Леонідович (33,3%)

ПАТ “ЗНВ КІФ «Дельта інвест проект» 66.19 Інша допоміжна діяльність у сфері фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення Кріппа Максим Володимирович (бенефіціар, 44% акцій)
ТОВ «Броварський оптовий ринок» 52.10 Складське господарство Кріппа Максим Володимирович (99,8%)

Ковальов Іван Антонович (0,1%)

Ковальов Андрій Іванович (0,01%)

ТОВ «Дантел» 68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна Кріппа Максим Володимировичт(50%)

Мішалова Тетяна Федорівна (50%)

ТОВ «Іксіон Груп» 68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна Кріппа Максим Володимировичт(99%), Пироженко Микола Миколайович через

ТОВ «Капітал-Груп» (1%)

ТОВ «СЛВ-П» 52.22 Допоміжне обслуговування водного транспорту Кріппа Максим Володимирович (100%)
ТОВ «Профіт тім» 62.01 Комп’ютерне програмування Кріппа Максим Володимирович (90%), громадянин UK Беннетт Грегорі Ніколас (10%)
ТОВ «НАВІ ЮЕй» 68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна Кріппа Максим Володимирович через фірму «Натус вінсер іспортс лтд» (непрямий вирішальний вплив)
ТОВ «Ола Фінанс» 64.99 Надання інших фінансових послуг (крім страхування та пенсійного забезпечення), н.в.і.у. Кріппа Максим Володимирович через

ПАТ “ЗНВ КІФ «Дельта інвест проект»

ТОВ «Цитадель Архітекст» 71.11 Діяльність у сфері архітектури Кріппа Максим Володимирович (50%), Гончаров Данило Сергійович (17%), Злобін Сергій Ігорович (16,5%), Свистун Анатолій Володимирович (16,5%)
Благодійна організація «МК Фаундейшн» 88.99 Надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання, н.в.і.у. Кріппа Максим Володимирович, Осока Олександр Васильович
ТОВ «УМТС» 46.90 Неспеціалізована оптова торгівля Кріппа Максим Володимирович (60%), Черніков Олексій Валерійович (40%)

Юрій Школяренко, «Наші гроші»