Новачок з орбіти фаворита мерії Філатова за 150 мільйонів нагодує переселенців обідами по 65 гривень
18.01.2023   //  

Дніпровська міськрада 6 і 12 січня за результатами тендерів уклала дві угоди з фірмою «Гарна страва Дніпро» про харчування мешканців міста і внутрішньо переміщених осіб у цьому році на загальну суму 150 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

КУ «Дніпровський міський територіальний центр соціального обслуговування» замовила 1,40 млн кейтерингових послуг для мешканців-отримувачів соціальних послуг на 91 млн грн, а Департамент соціальної політики – 913 тис кейтерингових послуг для внутрішніх переселенців на 59 млн грн. Під однією послугою розуміється один обід вартістю 65 грн.

Відповідно до тижневого меню, в понеділок, наприклад, усіх годуватимуть макаронами, котлетами зі свинини з яловичиною «Домашні», салатом «Пелюстка» з капусти, моркви й буряка та хлібом. Також передбачено пакетований чай з цукром і медовими пряниками.

Для участі в обох тендерах потрібно було мати принаймні дві вантажівки і склад в межах області. Якщо вони були не власні, а залучені, то вимагались позитивні листи-відгуки від їхнього власника, видані не давніше, ніж за тиждень до дати подання пропозиції. Також треба було принести виконаний аналогічний договір про послуги з харчування і мати не менше двох штатних працівників зі свідоцтвами про підготовку за курсом «Вимоги до системи управління безпечністю харчових продуктів згідно ДСТУ ISO 22000:2019».

Формальна економія склала 0,03%. Єдиним конкурентом на обох тендерах була місцева компанія «Арт-Синтез» директора Сергія Леснікова, причому ніхто не знижував ціну.

«Гарна страва Дніпро» зі статутним капіталом 1 тис грн зареєстрована у липні 2020 року на Тетяну Шаркун із Новомосковська Дніпропетровської області. Спершу директоркою була Ульяна Полушко, потім – Тетяна Коваль, а зараз посаду обіймає Андрій Авсієнко.

Фірма орендує обладнання у Ярослави Петровської, а виробничу базу – в Олександра Шаркуна. Це колишній депутат Новомосковської міськради від «Батьківщини». У 2015 році він балотувався у Дніпропетровську облраду від Радикальної партії Олега Ляшка.

Тетяна Шаркун також володіє фірмою «ВП-Трейд», яке має один телефон 0569690690 із «Наше майбутнє» Олени Полякової. Ці дві фірми пов’язують з Олександром Шаркуном.

Крім того, Тетяна Шаркун зареєстрована в одній квартирі з Діаною Шаркун, яка разом з Євгенією Шелест володіє ще одним великим підрядником міськради Дніпра – фірмою «Контракт Продрезерв 5», якою керує Ганна Авілко. Шелест також володіє фірмами «Театр трапези», якою керує Авілко, і «Гарна страва», якою керує Лариса Гаврилюк.

До 2018 року «Театр трапези» і «Гарна страва» належали Євгенії Храпливій, відомій як дружина прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області Андрія Храпливого. Він вказував її в деклараціях до 2016 року, але перестав із 2017 року. У декларації за 2016 рік вказано цільову поворотну фінансову допомогу дружині від Олександра Шаркуна в розмірі 150 тис грн. Невідомо, чи досі Храпливий є прокурором, бо декларації закриті.

Із вересня 2020 року «Гарна страва Дніпро» отримала підрядів підрозділів Дніпровської міськради та Дніпропетровської ОДА на 165 млн грн. Нинішні два підряди – найбільші.

Анна Сорока, «Наші гроші»