«Укрнафта» без Коломойського найняла американців оцінити всі свої запаси нафти і газу (перелік родовищ)
23.12.2022   //  

ПАТ «Укрнафта» найняла американську компанію «Miller and Lents, Ltd.» для оцінки запасів нафти і газу. Відповідний контракт вартістю $240 тисяч укладено 20 грудня, повідомляється в системі «Прозорро».

Компанія з Техасу має підрахувати видобувні запаси у розбурених, не розбурених та ймовірних родовищах. Та визначить величину чистого доходу.

Крайній термін надання послуг – 20 лютого 2023 року. Попередній звіт має бути готовий до 10 лютого. Конкурентів на тендері «Укрнафти» у американців не було.

В своїй пропозиції «Miller and Lents, Ltd.» вказала, що вже займалось оцінкою запасів «Укрнафти» за контрактом від 10 липня 2013 року. В 2017 році «Укргазвидобування» наймало цю ж фірму для оцінки своїх запасів.

Нагадаємо, у 2021 році держава планувала розділити «Укрнафту» між собою та групою Ігоря Коломойського, яка мала менше 50% акцій але контролювала операційну діяльність підприємства.

В листопаді 2022 року «Укрнафта» та чотири інших приватні підприємства були передані в управління Міністерству оборони. До складну наглядової ради «Укрнафти» ввійшли особи, пов’язані з головою Офіса президента Андрієм Єрмаком. У тому числі його партнерка по «Міжнародній юридичній компанії» Роза Тапанова та керівник Кабінету голови ОП Андрій Гота (докладніше див. «Кому Офіс президента довірив нагляд за нафтобізнесом Коломойського». Керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» був призначений Сергій Корецький.

Наприкінці грудня «Enkorr» повідомив, що з «Укрнафти» звільняють топ-менеджерів, пов’язаних з Ігорем Коломойським. Йдеться насамперед про віце-президента Фелікса Луньова, очільника департаменту збуту нафти і газу Андрія Куща та голову юридичної служби В’ячеслава Карташова.

«Рішення прийнято, процес звільнення знаходиться на різних етапах у кожного, але це лише питання часу», — на правах анонімності розповів співрозмовник enkorr.

Андрій Кущ та В’ячеслав Карташов працювали в «Укрнафті» з 2003 року, коли група «Приват» отримала операційний контроль над компанією. Раніше Карташов працював особистим адвокатом Ігоря Коломойського. Андрій Кущ був куратором аукціонів з продажу нафти та скрапленого газу.

Фелікс Луньов був призначений віце-президентом «Укрнафти» у 2016 році за часів головування Марка Ролінза.

Також відомо про звільнення інших співробітників компанії середньої ланки.

 

Юрій Ніколов, «Наші гроші»