Мерські комунальники Терехова замовили найдорожчу технічну сіль в Україні – переплата може сягнути 20 млн
17.11.2022   //  

Комунальні підприємства Харкова уклали декілька угод на придбання технічної солі на 93 млн грн за найдорожчими в Україні цінами. Про повідомляє «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на «Прозорро».

«Шляхрембуд» замовив сіль у ТОВ «Укрхімстандарт» по 14 799 грн/т, у ТОВ «Мавел Україна» по 14 523 гривні.

«Харківблагоустрій» замовив у того ж «Укрхімстандарту» сіль по 14 799 грн/т.

У всіх випадках відкриті торги не проводилися.

Це значно дорожче від закупівель солі по всій Україні і навіть у самому Харкові. ДП «Харківський облавтодор» також у листопаді замовив сіль по 8 140 грн.

Сумський облавтодор купує сіль по 10290 гривень за тонну. КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міськради уклало угоду на придбання солі за ціною менш ніж 10000 гривень за тонну.

Комунальне підприємство Вінницької Міської Ради «Вінницяміськтеплоенерго» купує сіль помолу №3 за ціною 9690 гривень за тонну. Менше десяти тисяч за тонну коштує сіль й у Києві.

«Тож лише харківські комунальники відзначилися придбанням дорогої солі без проведення торгів. Таке рішення може коштувати бюджету переплати на суму від 20 мільйонів гривень», – вказує «Харківський антикорцентр».

ТОВ «Укрхімстандарт» записане на Олексія Юркова. ТОВ «Мавел Україна» це новостворена фірма, яку зареєстрували у середині вересня. Директором та засновником фірми вказаний Роман Шкребець з селища Слобожанське Чугуївського району.