Коломойський випередив Ахметова і Порошенка у голосуванні на статус «олігарха»
08.11.2022   //  

Власник телеканалу 1+1 Ігор Коломойський значно випередив всіх інших кандидатів на статус «олігарха» в опитуванні «Наших грошей», проведеного також серед аудиторій телеграм-каналів «Монополіст» і «Український антитраст».

Читачам було задано питання: «РНБОУ замовило створення реєстру олігархів за 2,5 млн грн. Хто на вашу думку ще є олігархом зараз – з телеканалом, монополією, мільярдами та впливом на політику?»

Для голосування був запропонований закритий список з 10 осіб для вибору будь-якої кількості кандидатів. Надавати більше десяти не дозволяють правила «Телеграму».

  1. Коломойський 71%
  2. Ахметов 56%
  3. Порошенко 54%
  4. Пінчук 48%
  5. Фірташ 41%
  6. Новинський 33%
  7. Зеленський 32%
  8. Жеваго 25%
  9. Хорошковський 21%
  10. Медведчук 19%

 

До списку було включено президента України Володимира Зеленського через те, що він сам формально відповідає чотирьом ознакам «олігарха», які були прописані у його антиолігархічному законі. Він має власну політичну силу, найрейтинговіший телеканал у вигляді Єдиного телемарафону та канали «Рада» і «Фрідом», значний вплив на мільярдні потоки та монополію на адмінресурс у багатьох галузях економіки.

Опитування було проведено після того, як РНБОУ витратило 2,5 мільйони гривень на створення комп’ютерного реєстру олігархів.